Mehmet Şimşek Katar'a gidiyor!

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ve Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Türkiye'nin Katar'la siyasi ve ekonomik ilişkilerini güçlendirmek amacıyla Katar'a ziyaret gerçekleştirecek.

EKONOMİ 8.07.2023 15:57:00 0
Mehmet Şimşek Katar

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ve Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Türkiye'nin Katar ile siyasi ve ekonomik ilişkilerini daha da geliştirmek üzere bugün Katar'a gidecekler. Bu ziyaret, Türkiye ekonomisinin Cumhurbaşkanlığı seçiminin ardından belirlediği yeni yol haritasının bir parçası olarak değerlendiriliyor. Yeni ekonomi yönetimi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde, Körfez ülkelerine yatırım ziyaretlerine başladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın önceden Birleşik Arap Emirlikleri'ne (BAE) gerçekleştirdiği ziyaretin ardından, Katar ve Suudi Arabistan'a da gitmesi bekleniyordu. Bu kapsamda, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Körfez ülkelerini ziyareti 17-19 Temmuz tarihleri arasında gerçekleşmesi planlanıyor.

Katar, daha önce Türkiye'deki önemli yatırımlar yapmak amacıyla harekete geçmiş ve kendi ülkesinde de Türkiye ile işbirliği sinyalleri vermişti. Bu ziyaret öncesinde Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ve Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Türkiye ile Katar arasındaki ilişkileri güçlendirmek ve ekonomik işbirliği olanaklarını değerlendirmek amacıyla Katar'a gidiyor.

Yılmaz ve Şimşek'in Katar Emiri Temim bin Hamed es-Sani ile görüşmeleri, yarın Katar Emirlik Divanı'nda gerçekleştirilecek. Ayrıca, Türkiye ile Katar arasındaki ilişkilerin güçlendirilmesi amacıyla bir dizi heyetler arası görüşme yapılacak.

Daha önce Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ve Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Birleşik Arap Emirlikleri Devlet Başkanı Muhammed bin Zayid Al Nahyan ile görüşmeler yapmış ve yeni ekonomik işbirliği fırsatlarını değerlendirmişti. İki ülke heyetleri, bu konuda çalışmalarını sürdürüyor.

Türkiye'nin Katar ile yapılan bu ziyareti, iki ülke arasındaki siyasi ve ekonomik ilişkilerin daha da güçlenmesini sağlamayı hedefliyor.


GÜNDEM
1

Son bir haftada 43 terörist etkisiz hale getirildi

2

İstanbul'da nisan ayında fiyatı en fazla artan ve azalan ürünler belli oldu

3

Kemal Kılıçdaroğlu’na 2 yıl 4 aya kadar hapis talebi

4

Jandarma Astsubay Kıdemli Başçavuş Mustafa Yaşar şehit oldu!

5

Kırmızı et üretimi rekor kırdı: 2023'te %8,8 artış

ASAYİŞ