Meclis yoğun gündemle yeniden açılıyor

TBMM, yerel seçim arasının ardından yeni dönemine başlıyor! Enerji, turizm, güvenlik ve kripto varlıklara ilişkin düzenlemeler Meclis gündeminde.

SİYASET 15.04.2024 11:44:00 0
Meclis yoğun gündemle yeniden açılıyor

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM), yerel seçim ara verisinin ardından yarın yoğun bir gündemle yeniden faaliyete geçiyor. Enerji verimliliğini artıracak kanun teklifi, turist rehberlerine yönelik düzenleme ve kripto para piyasasını kapsayan yasal düzenlemeler gündemde öne çıkan başlıklar arasında.

Meclis'in gündemindeki önemli maddeler:

  • Enerji Alanında Düzenlemeler: Enerji alanına yönelik teklif, yerli üretim ve ithal doğal gazın Türkiye'de sıvılaştırılarak dünya piyasalarına LNG olarak pazarlanabilmesini içeriyor. Ayrıca, kıyı ve sahil şeritleri hariç olmak üzere denizler ve göllerde yenilenebilir enerji üretim santralleri kurulabilmesi öngörülüyor.
  • Turist Rehberliği Kanunu Teklifi: Bu teklif, yabancı dil yeterlilik belgesi koşulunu yerine getiremeyenlerin diğer şartları yerine getirmeleri halinde Türkçe turist rehberi olabilmesini içeriyor.
  • Ruhsatsız Silah Kullanımına Rekor Ceza: İçişleri Bakanlığı'nca hazırlanan teklif, ruhsatsız silah kullanımına verilen cezanın artırılması ve silah parçalarının satılmasının engellenmesi gibi konuları kapsıyor.
  • Kripto Para Piyasasına İlişkin Düzenleme: Yaklaşık 30 maddelik teklifle kripto varlıkların hukuki tanımı yapılacak ve varlıkların ihraç, dağıtım ve alım satımını yapanların uyacakları kurallar belirlenecek.

Yerel seçimin ardından ilk kez siyasi partilerin genel başkanları da kürsüde olacak. Partilerin grup toplantıları yapılması planlanıyor.


GÜNDEM
1

1 MAYIS'TA TOPLU ULAŞIM ÜCRETSİZ!

2

Başkan Erdoğan, Özgür Özel ile görüşecek! Tarih belli oldu

3

TFF, şike iddiaları için inceleme başlattı!

4

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İBB'ye tepki: "İhmalin bedeli ağır oldu"

5

İçişleri Bakanı: DEAŞ'lı terörist Beykoz'da yakalandı