MEB'den okul kıyafeti kararı!

Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'in imzasıyla illere gönderilen genelge ile 2023-2024 eğitim öğretim yılına ilişkin tedbirler belirlendi.

GÜNDEM 22.08.2023 11:28:00 0
MEB

Genelgede, Bakanlığa bağlı okul ve kurumlarda yeni eğitim öğretim yılının herhangi bir aksamaya mahal verilmeden 11 Eylül 2023 Pazartesi günü başlayacağına işaret edilirken, Cumhuriyet'in 100. yılı kutlamaları kapsamındaki faaliyetler için il ve ilçe millî eğitim müdürlüklerince gerekli tedbirlerin alınacağı ve planlanan çalışmaların zamanında uygulanmasının sağlanacağına vurgu yapıldı.

Tedbirlerin belirtildiği genelgeye göre, okul aile birlikleri kararıyla daha önceden belirlenen kıyafetler tercih edilecek ve velilere maddi külfet oluşturmamak için zaruret hâli dışında değişikliğe gidilmeyecek.

Öğretmenlerin meslekî çalışmaları 04 Eylül 2023 Pazartesi günü başlayacak. Ancak, ilk atama ile göreve başlayan öğretmenler, 1 Eylül 2023 tarihinde okullarında bulunacak.

Öğrencilerin okul içinde ve sınıflarda derslerini aksatacak şekilde cep telefonu kullanmaları ve bu türden cihazlarla sınıflara girilmemesi konusunda önlemler alınacak.

Deprem bölgesindeki illerde görev yapan öğretmenlerin konaklamalarına yönelik valiliklerce alınan tedbirler, eğitim öğretim yılı öncesinde tamamlanacak. 

Afet bölgesindeki illerde ortaöğretim düzeyinde eğitim gören öğrencilerin, ülke genelinde eğitime erişimlerinin üst seviyede sağlanabilmesi adına, ülke genelindeki okullara yerleştirilmeleri 2023-2024 eğitim ve öğretim yılında da devam edecek. 

Taşıma yoluyla eğitim gören öğrencilerin öğle yemeklerini uygun, sağlıklı ve temiz ortamlarda yemesi sağlanacak. 

Okul binaları eğitim ve öğretim amacı dışında kullanılmayacak, kullanılması hâlinde Bakanlığın bilgisi ve onayı dâhilinde hareket edilecek.

Evde ya da hastanede eğitim alan öğrencilerin durumlarının, e-Okul Yönetim Bilgi Sistemi'ne eksiksiz bir şekilde işlenmesi ve eğitim hizmetlerine yönelik gerekli planlamanın yapılması sağlanacak.

Bakanlıkça öğretmen ve öğrencilere dağıtımı yapılan ders araç gereçleri, ders kitapları ve yardımcı kaynakların okul ve kurumlara zamanında teslim edilmesi sağlanacak. 

Bilişim teknolojilerinin öğretim programlarında etkin kullanılması, eğitsel e-içeriğin sağlanması ve yönetilmesi için eğitim öğretim süreçlerinde, Bakanlığın dijital eğitim platformu olan Eğitim Bilişim Ağı'nın (EBA) aktif kullanımı sağlanacak. 

MEB ile Türk Standartları Enstitüsü (TSE) iş birliğinde hazırlanan "Eğitim Kurumlarında Hijyen Şartlarının Geliştirilmesi, Enfeksiyon Önleme ve Kontrol Kılavuzu"na uygun planlamalar yapılarak "Okulum Temiz" belgelendirme programı yıl boyunca uygulanacak.

Velilerin okul ziyaretleri ve öğretmenlerle görüşmelerinin daha nitelikli, düzenli ve sağlıklı olması için okullar tarafından planlamalar yapılacak, ziyaretler için eğitim öğretim faaliyetlerini aksatmayacak şekilde zaman çizelgesi oluşturulacak. 

Öte yandan sorumluluk ve hazırlık sınıflarında yeterlilik sınavları; 2019-2020 eğitim ve öğretim yılındaki derslerden sorumlu geçen öğrencilerden sınıf tekrarına kalanlar ile mezun olamayıp beklemeli durumda olanlar varsa bu derslerin birinci dönem konu ve kazanımlarından sorumluluk sınavına tabi tutulacak ve sorumlulukları kalkana kadar girecekleri sınavlarda sadece 2019-2020 eğitim öğretim yılının birinci dönem konu ve kazanımlarından sorumlu olacaklar.


GÜNDEM
1

TÜİK, Nisan ayı Ekonomik Güven Endeksi’ni açıkladı

2

Mahzen-34 operasyonuyla organize suç örgütü çökertildi

3

Podyum Park'ta silahlı kavga: Güvenlik görevlisi vuruldu, muhabir saldırıya uğradı

4

Adalet Bakanı Tunç'tan İsrailli bakana tepki

5

Gazze'de can kaybı 34 bin 388'e çıktı

EKONOMİ