MEB duyurdu! Özel okul zammı için flaş adım

Alınan karara göre; 2022 yılında özel okullarda yapılacak zam oranı yüzde 36.73'ü geçemeyecek. İşte detaylar...

EĞİTİM 11.01.2022 15:28:00 0
MEB duyurdu! Özel okul zammı için flaş adım

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Erken kayıt dönemi fahiş artışlarla başlayan özel okulların 2022-2023 eğitim-öğretim yılı zam oranına ilişkin yeni bir karar aldı. Buna göre; 2022 yılında özel okullarda yapılacak zam oranı yüzde 36.73'ü geçemeyecek.

Ne olmuştu?

Özel okullarda yeni dönem yüzde 100'e varan zam oranları söz konusu oldu. Türkiye'de 14.617 özel okul bulunuyor.

Milli Eğitim Bakanı Özer'in açıklamasına göre; yapılacak çalışma ile özel okullar bu yıl için en fazla yüzde 36.7 zam uygulayabilecek. Bundan sonra ne olacak bu kapsamda özel okullar birliği başta olmak üzere bu oran MEB tarafından belirlenecek. Buna uyulmazsa MEB yönetmeliğe rağmen farklı zam uygulayan okullar şikayet edilebilecek.

İşte zam artışını sınırlayan o madde:

MADDE 53 – (1) Kurumlar, Kanunu'nun 12 nci maddesinde yer alan hükümlere uygun olarak öğrenci ve kursiyer ücretlerini; veli veya kursiyerlerle yapacakları Bakanlıkça belirlenerek Genel Müdürlük internet sayfasında yayımlanan özel sözleşmelerinde sağlayacaklarını belirttikleri eğitim ve öğretim imkânlarına, gelişmelerine imkân verecek yatırım ve hizmetler ile diğer işletme giderlerine göre tespit ederler. Ancak okulların ara sınıflarının eğitim ücreti bir önceki eğitim öğretim yılında ilan edilen, okulda devam eden öğrencilerin ücreti ise öğrenci kayıt sözleşmesinde belirlenen eğitim ücretine (YILLIK ÜFE+TÜFE/2) oranına en fazla % 5 oranında artış yapılarak belirlenir.


GÜNDEM
1

Emeklilerin promosyon ödemeleri bugün başlıyor

2

Türkiye pazar günü sandığa gidecek

3

Küresel piyasalar pozitif seyrediyor

4

BIST 100 güne yükselişle başladı

5

Gazze'de ölü sayısı 32 bin 490'a çıktı

EKONOMİ