MEB açıkladı! Uzaktan eğitimle ilgili flaş karar açıklandı!

Milli Eğitim Bakanlığı'ndan flaş uzaktan eğitim kararı açıklandı. Resmi Gazete'de yayımlanan kararla birlikte, Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliği'nde değişiklik yapıldı. Merak edilen detaylar haberimizde mevcut..

EĞİTİM 3.01.2021 17:35:00 0
MEB açıkladı! Uzaktan eğitimle ilgili flaş karar açıklandı!

MEB Resmi Gazete'de yayımladığı kararla birlikte yeni düzenlemeyi duyurdu. Buna göre Yönetmelikte yer alan "Uzaktan eğitimde puanla değerlendirme yapılmaz" ifadesi yürürlükten kaldırıldı. Bu şekilde uzaktan eğitimin puanla değerlendirilmesinin önü açıldı.

"PUANLA DEĞERLENDİRME YAPILAMAZ" HÜKMÜ

Koronavirüs salgını sebebiyle okul puanları ile ilgili düzenleme yapılmıştı. Bakanlık, eğitim ve öğretime ara verildiği durumlarda uzaktan eğitimin yapılabileceğini ancak puanla değerlendirme yapılamayacağın belirtmişti. Alınan kararla birlikte bu hüküm yürürlükten kaldırıldı.

YÜRÜRLÜKTEN KALDIRILDI

Konuyla ilgili Resmi Gazete'de yayımlanan kararda şu ifade kullanıldı:

"7/9/2013 tarihli ve 28758 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Milli Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliğinin ek 2 nci maddesinin beşinci fıkrasının son cümlesi yürürlükten kaldırıldı. Bu Yönetmelik yayımı tarihinde yürürlüğe girer. Bu Yönetmelik hükümlerini Milli Eğitim Bakanı yürütür"

YÜZ YÜZE KARNE VERİLMEYECEK

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, yaptığı açıklamasında bu yılın olağanüstü bir süreçten geçildiğini belirterek, karne ve sınav kararını, "Bu yıl, olağanüstü bir süreçten geçiyoruz Süreç hızlı değişiyor; kararlar, uzun değerlendirmeler doğrultusunda alınıyor. Bilim Kurulunun tavsiyeleri ve Sağlık Bakanlığımızın değerlendirmeleri doğrultusunda yüz yüze sınav konusunu yeniden ele aldık aldığımız kararla ilkokul ve ortaokul öğrencilerimiz karne notlarını bu dönem ders etkinliklerine katılım puanı üzerinden alacak. Lise öğrencilerimizin birinci dönem notların ise ikinci dönem yapacağımız yüz yüze sınavlarla belirleyeceğiz.Lütfen, siz şu an sadece sağlığınıza ve derslerinize odaklanın. En çok ihtiyacımız olan şey sağlık ve geleceğe dair tek güvencemiz sizlersiniz" şeklinde duyurmuştu.


GÜNDEM
1

ABD'den İran'a yeni yaptırımlar

2

Biden: Amcamı yamyamlar yedi

3

İncirlik Üssü ile ilgili yeni karar

4

Türkiye ve Azerbaycan imzayı attı!

5

Kanarya yarı final peşinde! İşte Fenerbahçe-Olympiakos maçının muhtemel 11'leri