Maymunlara saldırılar artıyor, sebebi virüs

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Brezilya'da son bir hafta boyunca 10'u aşkın maymun öldürülürken, bilim insanları virüsün insanlardan insanlara bulaştığını ve virüsün asıl kaynağı olan hayvanın bilinmediğini söyledi.

GÜNDEM 10.08.2022 11:18:00 0
Maymunlara saldırılar artıyor, sebebi virüs

Artan maymun çiçeği vakalarından endişelenenlerin, Sao Paulo eyaletindeki Sao Jose do Rio Preto şehrinde bir haftadan kısa sürede 10 maymunu zehirleyerek öldürdüğü belirtildi. Başka şehirlerde de benzer olaylar yaşandığı kaydedildi.

DSÖ Sözcüsü Margaret Harris, yaptığı basın açıklamasında, hayvanlara yönelik saldırılardan üzüntü duyduklarını söyledi.

Virüs nedeniyle insanların hayvanlara saldırmaması gerektiğine işaret eden Harris, "İnsanlar, şu anda yaşanan salgında bulaşmanın insanlar arasında olduğunu bilmeli" dedi.

BREZİLYA'DA 1700'DEN FAZLA VAKA VAR

Maymun çiçeği virüsü nedeniyle kaydedilen ilk ölümü 29 Temmuz'da bildiren Brezilya'da 1700'den fazla maymun çiçeği vakası bulunuyor.

Ülkede, sarıhumma salgınları sırasında da maymunlara yönelik ciddi saldırılar olmuştu.

MAYMUN ÇİÇEĞİNİN ASIL HAYVAN KAYNAĞI BİLİNMİYOR 

Öte yandan, DSÖ'ye tavsiyede bulunan bir grup bilim insanı geçen Haziran ayında hastalığın adının değiştirilmesini istedi. 

Araştırmacılara göre, DSÖ'nün dünyanın dört bir yanındaki insanlar tarafından resmi bir tanım olmadan  SARS-CoV-2'yi Çin veya Wuhan virüsü olarak adlandırılmasının ardından yaşanan tartışmaya benziyor. Çok çeşitli memelilerde bulunan maymun çiçeği hastalığının asıl hayvan kaynağı ise bilinmiyor.


GÜNDEM
1

Başkan Erdoğan, Özgür Özel ile görüşecek! Tarih belli oldu

2

TFF, şike iddiaları için inceleme başlattı!

3

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İBB'ye tepki: "İhmalin bedeli ağır oldu"

4

İçişleri Bakanı: DEAŞ'lı terörist Beykoz'da yakalandı

5

MİT Hakurk'ta 15 teröristi etkisiz hale getirdi

SİYASET