Mavi Vatan'da gücümüze güç katmaya geliyorlar!

Milli Savunma Bakanlığı kaynakları, Mavi Vatan'da stratejik güç unsurlarının envantere gireceğini vurgulayarak, İstanbul Fırkateyni'nin yanı sıra yeni savaş gemilerinin de envanterine gireceğini açıkladı.

GÜNDEM 11.01.2024 16:47:00 0
Mavi Vatan

illi Savunma Bakanlığı kaynakları, "TCG İSTANBUL Fıkrateyni, Denizde İkmal Gemisi DERYA ve Denizde Akaryakıt Gemisi Ütğm. Arif Ekmekçi gemilerinin 19 Ocak’ta Deniz Kuvvetleri’ne teslim edilip edilmeyeceğine ilişkin soru üzerine şunları kaydetti:

“MİLGEM Beşinci Gemi Tedariki Projesi kapsamında TGM İstanbul Tersanesi Komutanlığında inşa edilen İstanbul Fırkateyni'nin halihazırda Deniz Kabul Testi (DKT) faaliyetlerine devam edilmektedir. Proje faaliyetlerinde gelinen durum itibariyle İstanbul Fırkateyni'nin yanı sıra Denizde İkmal Muhabere Gemisi “Derya”, “Denizde Akaryakıt Gemisi Ütğm. Arif Ekmekçi ve Marlin İDA’nın ocak ayı içerisinde Deniz Kuvvetleri Komutanlığı envanterine girmesi planlanmaktadır.”

EĞİTİM-TATBİKAT FAALİYETLERİ / ULUSLARARASI GÖREVLER
MSB'den yapılan açıklama da ise, "Türk Silahlı Kuvvetlerimiz; karada, denizde ve havada kapsamlı eğitim ve tatbikat faaliyetlerini de aralıksız sürdürmektedir.

Bu kapsamda;

 

7-16 Ocak tarihleri arasında Marmara ve Ege Denizi ile Doğu Akdeniz ve Karadeniz’de DENİZKURDU-I Tatbikatı başarıyla icra edilmektedir.


Deniz Kuvvetlerinin yanı sıra Kara ve Hava Kuvvetleri ile Sahil Güvenlik Komutanlığı ve kamu kurumlarından 17 bin personelin katıldığı tatbikatta; sevk ve idare etkinliğinin değerlendirilmesi, katılan unsurların karar verme yetenekleri ile birlikte çalışabilirliğinin geliştirilmesi amaçlanmaktadır.


110 su üstü gemisi, 7 denizaltı, 27 Uçak, 22 Helikopter ve 22 İnsansız Hava Aracının görev aldığı söz konusu tatbikatın Seçkin Gözlemci Günü yarın (12 Ocak) gerçekleştirilecektir.
Tatbikat kapsamında ayrıca, 45 gemi ile 8 limanda halka açık liman ziyaretleri de icra edilmektedir.


SAVUNMA SANAYİ / ENVANTERE GİREN YENİ SİLAH SİSTEMLERİ
Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliği ve teşvikiyle tam bağımsız savunma sanayi hedefi doğrultusunda geliştirilen yerli ve millî savunma sanayi ürünlerimizle Silahlı Kuvvetlerimiz her geçen gün daha da güçlenmekte ve caydırıcılığını artırmaktadır.

Bakanlığımıza bağlı ASFAT ile Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Denizcilik Genel Müdürlüğü arasında imzalanan “8 adet Liman Kontrol Botu Projesi” kapsamında, yerli ve millî asayiş ve emniyet botu ASBOT’un beşincisi yarın (12 Ocak) teslim edilecektir.

Bu vesileyle, ülkemiz ve Türk Silahlı Kuvvetlerimiz için önemli ve kıymetli çalışmalarda bulunarak Savunma Sanayimizin gücüne güç katan ASFAT’ın kuruluşunun 6’ncı yıl dönümünü kutluyor, tüm personelimize çalışmalarında başarılar diliyoruz.


GÜNDEM
1

Sibergöz-35 operasyonu ile 48 dolandırıcı yakalandı: 500 milyonluk vurgun önlendi

2

İYİ Parti kurultayında kritik gün: Meral Akşener veda edecek

3

Lokanta ve kafelerde KDV oranları yükseldi: Hizmetler %10, alkollü içecekler %20 kdv'ye tabi!

4

42 ilde Narkoçelik-14 operasyonu: 321 zehir tacirine gözaltı

5

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kudüs'ü savunmak insanlığı savunmaktır

ASAYİŞ