Marmaralılar dikkat, cuma günü şiddetli yağış geliyor

Cuma günü Marmara Bölgesi'ni etkisi altına alacak olan şiddetli yağışlar nedeniyle vatandaşlara uyarıda bulunuldu.

YAŞAM 24.01.2024 17:21:00 0
Marmaralılar dikkat, cuma günü şiddetli yağış geliyor

Marmara Bölgesi'nde cuma günü hava durumu yeniden dikkat çekecek şekilde değişiyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü Analiz ve Tahminler Şube Müdürü Şahin Şahbaz, Yalova, Sakarya, İstanbul, Bursa ve Kocaeli illerini kapsayan hava durumuyla ilgili vatandaşlara uyarılarda bulundu.

Marmara'ya şiddetli yağış uyarısı

Şahin Şahbaz, cuma günü Marmara'ya gelecek olan yağışla ilgili şu ifadeleri kullandı:

"Perşembe günü, yağışlı sistem, Hakkari ve Şırnak çevrelerinde yağış yapacak ancak yurdumuzu terk ediyor. Buna karşılık perşembe günü, yurdumuzun, Karadeniz üzerinden gelen yeni bir soğuk ve yağışlı sistemin etkisi altına girmesini bekliyoruz. Bu yeni sistemin etkisiyle perşembe günü Marmara'nın doğusu ve Batı Karadeniz'de yağışlar görülecek. Kıyı kesimlerde genellikle yağmur şeklinde görülecek yağışların Batı Karadeniz'in iç kesimlerinde kar şeklinde olmasını bekliyoruz. Cuma günü yeni sistem daha da genişleyerek ülke üzerindeki etkisini artırıyor. Marmara'da, Batı Karadeniz'in tamamında yağış bekliyoruz. Orta Karadeniz'in de iç kesimlerinde yağış olacak."

Cuma günü Marmara'da kar yağışı bekleniyor

Şahin Şahbaz, cuma günü Marmara Bölgesi'nde beklenen yağışların özellikle yüksek kesimlerde yoğun kar şeklinde olacağını belirterek, vatandaşları bu konuda uyardı.

Şahin Şahbaz, "Cuma günü Marmara Bölgesi'nde özellikle yüksek kesimlerde yoğun kar yağışı bekleniyor. Bu nedenle vatandaşlarımızın dikkatli ve tedbirli olmalarını istiyoruz. Kar yağışı nedeniyle ulaşımda aksamalar, buzlanma ve don gibi olumsuzluklar yaşanabilir. Bu nedenle vatandaşlarımızın gerekli tedbirleri almalarını öneriyoruz" dedi.

 


GÜNDEM
1

Adalet Bakanı Tunç'tan İsrailli bakana tepki

2

Gazze'de can kaybı 34 bin 388'e çıktı

3

Cumhurbaşkanı Erdoğan Üsküdar’da akaryakıt istasyonuna uğradı

4

Bakan Işıkhan'dan asgari ücrete ilişkin yorum

5

Meral Akşener İYİ Parti kurultayında veda konuşması yaptı

GÜNDEM