Malatya’daki köy evlerinde çalışmalar hızla sürüyor

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat’ta meydana gelen depremlerde etkilenen 11 ilden biri olan Malatya’da köy evlerindeki çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor.

GÜNDEM 28.08.2023 11:45:00 0
Malatya’daki köy evlerinde çalışmalar hızla sürüyor

Akçadağ ilçesinde son rötuşların yapıldığı 177 köy evlerinin teslimi için ise gün sayılıyor.   
 Kahramanmaraş merkezli depremlerde etkilenen illerden biri olan Malatya’da depremler sonrasında yapımına başlanan  14 bin 338 konutun yapımı sürüyor. Toplamda 103 bin 19 konut ve köy evinin inşa edileceği kentte 9 bin 331 konutun daha ihalesi gerçekleştirildi. 


  
 “Evlerin yüzde 40’ı  tamamlanmak üzere” 
 Depremlerde iki evi birden yıkılan depremzede Akif Ünal 6 Şubat depremlerinin yıkıcı etkisine dikkat çekerek, “6 Şubat depremlerinde kent merkezi ve Bahri Mahallesi’ndeki evimizde yıkıldı. Bugünde depremler sonrası mahallemizde yapımına başlanan köy evlerine bakmaya geldik. Evler çok güzel Allah devletimize zeval vermesin. Evlerimizin yüzde 40’lık bir bölümü tamamlanmış durumda Allah Cumhurbaşkanımızdan razı olsun” dedi. 

 


  
 “30 evin inşası tamamlandı” 
 Bahri Mahallesi’ne ilk etapta 177 adet köy evi için çalışmalara başlandığını aktaran Mahalle Muhtarı Yusuf Duman ise, ”6 Şubat depremlerinde mahallemizdeki 430 evimiz ağır hasar aldı. Depremler sonrasında 177 köy evi için ihale süreci tamamlanarak inşaat çalışmalarına başlandı. Devam eden çalışmalarda yüzde 40’ı seviyeye gelindi yaklaşık 30-40 evin inşası tamamlanmak üzere. Yılbaşı gibi evlerimiz teslim edilecek. Evlerin yapımında emeği geçen başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere her kese teşekkür ediyorum” diye konuştu. 

 


 


GÜNDEM
1

Adalet Bakanı Tunç'tan İsrailli bakana tepki

2

Gazze'de can kaybı 34 bin 388'e çıktı

3

Cumhurbaşkanı Erdoğan Üsküdar’da akaryakıt istasyonuna uğradı

4

Bakan Işıkhan'dan asgari ücrete ilişkin yorum

5

Meral Akşener İYİ Parti kurultayında veda konuşması yaptı

GÜNDEM