Malatya'da depremzedeler için konut teslimleri başlıyor

Kahramanmaraş merkezli depremlerden en çok etkilenen kentlerden biri olan Malatya'da, yapımı tamamlanan 6 bin 100 afet konutu şubat ayında hak sahiplerine teslim edilecek.

EKONOMİ 24.01.2024 14:00:00 0
Malatya

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen depremler, Malatya'da da büyük yıkıma neden oldu. İl genelinde 7 bin 700 ev ve iş yeri yıkılırken, 10 binden fazla ev ve iş yeri de ağır hasar gördü.

Depremden etkilenen Malatyalılar için TOKİ tarafından 13 bin 800 afet konutu inşasına başlandı. Bu konutlardan 6 bin 100'ü şubat ayının başlarında kuraya hazır olacak.

Malatya Valisi Ersin Yazıcı, depremzedeler için inşa edilen konutlardaki çalışmalar hakkında bilgi verdi. Yazıcı, "Malatya genelinde şubat ayının başlarında 5 bin 100 civarında TOKİ konutumuz kuraya hazır olacak. 7 bin 700 de köy konutu ihale edilmişti, bunların 3'te 1'ine ancak başlayabildik, ihalesi yapıldı. Bunlardan da bin civarında konut bir ay içerisinde teslim edilmiş olacak." dedi.

Kura çekimi, Valilik ve TOKİ tarafından yapılacak. Kura çekimine, depremde evleri ve iş yerleri yıkılan veya ağır hasar gören vatandaşlar katılabilecek.


GÜNDEM
1

Adalet Bakanı Tunç'tan İsrailli bakana tepki

2

Gazze'de can kaybı 34 bin 388'e çıktı

3

Cumhurbaşkanı Erdoğan Üsküdar’da akaryakıt istasyonuna uğradı

4

Bakan Işıkhan'dan asgari ücrete ilişkin yorum

5

Meral Akşener İYİ Parti kurultayında veda konuşması yaptı

GÜNDEM