Mahalli Seçimlerde son itiraz günü

31 Mart'ta yapılacak Mahalli Seçimler için geçici aday listelerine itirazlar bugün saat 17.00'ye kadar yapılabilecek.

SİYASET 24.02.2024 12:13:00 0
Mahalli Seçimlerde son itiraz günü

Mahalli İdareler Seçimleri için geri sayım başladı. Seçim sürecinin önemli adımlarından biri olan geçici aday listelerinin ilan edilmesinin ardından, bugün saat 17.00'ye kadar aday listelerine itiraz edilebilecek.

Mahalli İdareler Seçimleri için itiraz süreci başladı

Yerel seçim takviminin işlemesiyle birlikte, adaylar ve seçmenler arasındaki heyecan da artıyor. Geçici aday listeleri, il ve ilçe seçim kurullarında dün itibarıyla ilan edilmişti. Bugün sona erecek olan itiraz süreci, aday adayları için önemli bir fırsat sunuyor.

İtiraz sürecinin ardından, kabul edilen itirazlar ve adaylıktan çekilmeler gibi nedenlerle oluşacak eksiklikler 2 Mart tarihine kadar tamamlanacak. Kesin aday listeleri ise 3 Mart'ta ilan edilecek, bu da seçmenlerin hangi adaylara oy vereceklerine daha net karar vermelerine olanak tanıyacak.

31 Mart 2024 Pazar günü yapılacak seçimler için takvim işliyor

Aynı zamanda, birleşik oy pusulalarının basımı ve ilçe seçim kurulu başkanlıklarına dağıtımı 3 Mart'ta başlayacak. Bu adım, seçim hazırlıklarının fiziki olarak sahada da ilerlediğini gösteriyor.

Seçim sürecinde bir diğer önemli tarih ise 29 Şubat. Bu tarihte, seçmen bilgi kağıtlarının dağıtıma çıkarılacak olması, seçmenlerin sandık başına gitmeleri için gerekli bilgilere erişmelerini sağlayacak.

Propaganda dönemi ise 30 Mart Cumartesi saat 18.00'de sona erecek. Bu süreçte adaylar, seçmenlere ulaşmak ve projelerini anlatmak için ellerinden geleni yapacaklar.

Mahalli İdareler Seçimleri, Türkiye'nin her köşesinde yerel yönetimlerin belirlenmesinde önemli bir rol oynayacak. Seçim sürecinin adil ve şeffaf bir şekilde yürütülmesi, demokratik sürecin sağlıklı bir şekilde işlemesi için büyük önem taşıyor.

 


GÜNDEM
1

Adalet Bakanı Tunç'tan İsrailli bakana tepki

2

Gazze'de can kaybı 34 bin 388'e çıktı

3

Cumhurbaşkanı Erdoğan Üsküdar’da akaryakıt istasyonuna uğradı

4

Bakan Işıkhan'dan asgari ücrete ilişkin yorum

5

Meral Akşener İYİ Parti kurultayında veda konuşması yaptı

GÜNDEM