Liselerde test usulü sınav uygulamasına son verildi

Milli Eğitim Bakanlığı, liselerdeki sınavların test usulü değil yazılı yoklama şeklinde yapılmasına yönelik düzenleme yaptı. Liselerde sınavlar artık klasik ölçme yöntemleri ile yapılacak.

EĞİTİM 8.09.2023 14:09:00 0
Liselerde test usulü sınav uygulamasına son verildi

 Milli Eğitim Bakanlığı'nın Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliği'nde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik Resmi Gazete’de yayımlandı. Öğrencilerin sınavlarının nasıl yapılacağına ilişkin düzenlemenin yer aldığı yönetmelikte, daha önceki düzenleme ile bir dersin bir sınavının test usulü ile yapılabilmesi uygulamasına son verildi. Sınavlar artık cevaplarını öğrencinin oluşturduğu ve farklı düzeylerdeki kazanımları ölçen maddelerden oluşan yazılı yoklama şeklinde yapılacak. Artık liselerde tüm kademelerde sınavlar, klasik ölçme yöntemleri ile yapılacak. 

 Türk dili ve edebiyatı sınavlarında dil becerisi ölçülecek 


 Türk dili ve edebiyatı dersi sınavlarının dinleme, konuşma, okuma ve yazma becerilerini ölçecek şekilde yazılı ve uygulamalı olarak yapılmasına yönelik düzenleme yapıldı. Bu çerçevede Türk dili ve edebiyatı dersi sınavları da yabancı dilde 4 dil becerisini ölçen sınav usulüne göre yapılacak. 


 


GÜNDEM
1

Adalet Bakanı Tunç'tan İsrailli bakana tepki

2

Gazze'de can kaybı 34 bin 388'e çıktı

3

Cumhurbaşkanı Erdoğan Üsküdar’da akaryakıt istasyonuna uğradı

4

Bakan Işıkhan'dan asgari ücrete ilişkin yorum

5

Meral Akşener İYİ Parti kurultayında veda konuşması yaptı

GÜNDEM