Kütahya OBG 1 haftada 7 kırsal alan ve 3 orman yangınına müdahale etti

Kütahya Orman Bölge Müdürlüğü ekiplerinin 11-17 Eylül tarihleri arasında 7 kırsal alan ve 3 orman yangınına müdahale ettiği, yangınlarda yaklaşık 22.29 hektar alanın zarar gördüğü bildirildi.

ASAYİŞ 20.09.2023 11:16:00 0
Kütahya OBG 1 haftada 7 kırsal alan ve 3 orman yangınına müdahale etti

 Kütahya Orman Bölge Müdürlüğü orman yangınlarının yanı sıra anız, kırsal alan ve ev yangınlarına da müdahale ederek, yangın söndürme çalışmalarına destek veriyor. 


 Edinilen bilgiye göre, 11 - 17 Eylül tarihleri arasında Kütahya Orman Bölge Müdürlüğü tarafından Simav Orman İşletme Müdürlüğü Kınık ve Söğüt İşletme Şefliği, Tavşanlı Orman İşletme Müdürlüğü Balıköy İşletme Şefliği, Kütahya Orman İşletme Müdürlüğü Karakuz, Sabuncupınar ve Porsuk İşletme Şefliği, Altıntaş Orman İşletme Müdürlüğü Altıntaş ve Aslanapa Orman İşletme Şefliği, Emet Orman İşletme Müdürlüğü Alıçlıyayla ve Çavdarhisar İşletme Şefliği sınırlarında çıkan 7 kırsal alan ve 3 orman yangınına müdahale edildi. 


 Kütahya Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri tarafından elektrik hatları, sigara, anız yakımı, ihmal ve dikkatsizlik sonucu çıkan yangınlara anında müdahale edilirken, yangınlar kısa sürede büyümeden söndürüldü.

 Yangınlarda yaklaşık 22.29 hektar alan zarar gördü. 
 Orman yangınlarına karşı tedbirlerin elden bırakılmaması gerektiğinin altını çizen Kütahya Orman Bölge Müdürü Erdal Dingil, vatandaşlardan havaların kurak gittiği bu günlerde daha dikkatli olmalarını ve her ne sebeple olursa olsun ateş yakmamalarını, bir duman gördüklerinde vakit kaybetmeden Alo 112 ‘ye ihbarda bulunmalarını istedi. 


                                         


GÜNDEM
1

Adalet Bakanı Tunç'tan İsrailli bakana tepki

2

Gazze'de can kaybı 34 bin 388'e çıktı

3

Cumhurbaşkanı Erdoğan Üsküdar’da akaryakıt istasyonuna uğradı

4

Bakan Işıkhan'dan asgari ücrete ilişkin yorum

5

Meral Akşener İYİ Parti kurultayında veda konuşması yaptı

GÜNDEM