Kur'an-ı Kerim'e saldıran iki şüpheli tutuklandı

İzmir'de içki sofrasında Kur'an-ı Kerim'i yırtıp ateşe veren Berke Can Çoban ve Mert Atakan Durmaz, çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklandı.

ASAYİŞ 4.10.2022 15:22:00 0
Kur

26 Eylül günü sosyal paylaşım sitesine düşen görüntüler izleyenleri şok etti. Çiğli ilçesinde bir evde çekildiği anlaşılan görüntülerde, içki sofrasında Berke Can Çoban ve Mert Atakan Durmaz'ın dini değerlerle alay ettiği, içlerinden birinin Kur'an-ı Kerim'i yırtıp ateşe verdiği görüldü. Kutsal kitabı yırtıp yakan kişiyi cep telefonu kamerasıyla videoya alan kişinin de İslam'a ve Müslümanlara yönelik hakaret ettiği anlar görüntülere yansıdı. İslam'a ve Müslümanlara küfür ve hakaret yağdıran şahısların daha sonra videoyu hesaptan sildikleri tespit edildi.

 
  Yakalandılar 
 

Yakalandılar

İzmir İl Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, yapmış oldukları teknik analizin ardından kimliklerini belirledikleri Berke Can Çoban ile Mert Atakan Durmaz'ın adreslerini de tespit etti. Ardından harekete geçen İzmir İl Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube Müdürlüğü ve Çiğli İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, 2 şahsı da Çiğli ilçesinde kıskıvrak yakalayarak gözaltına aldı.

 

 

  Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanı Av. Deniz Yücel, “Dini değerlerimize ve kutsallarımıza yapılan her saldırıyı şiddetle kınıyoruz ve lanetliyoruz. Kutsal kitabımız Kur’an-ı Kerim üzerinden yapılan provokasyonlara, halkımız arasında infial yaratma girişimlerine asla izin vermeyeceğiz” paylaşımında bulundu. 
  AK Parti İzmir Milletvekili Necip Nasır ile İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger de İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun sosyal medya paylaşımını retweet yaparak destek verdi.              


GÜNDEM
1

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kudüs'ü savunmak insanlığı savunmaktır

2

Ticaret Bakanlığı'ndan kritik adım!

3

Milli Eğitim Bakanlığı "Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli"ni kamuoyuna sundu

4

İstiklal Caddesi saldırganına 7 kez ağırlaştırılmış müebbet

5

Öğretmene saldıran veli yakalandı, adalete teslim edildi

SİYASET