Kripto para piyasası yasal düzenlemeye kavuşuyor

Kripto para piyasasının yasal zemine oturtulması için hazırlıklar tamamlandı. Taslağa göre belli sınırı geçen kripto para kazançlarından işlem vergisi alınacak. Düzenlemenin seçim sonrası Meclis'e gelmesi bekleniyor.

EKONOMİ 24.02.2024 13:52:00 0
Kripto para piyasası yasal düzenlemeye kavuşuyor

Kripto para piyasasının yasal zemine oturtulması için hazırlıklar tamamlandı. Üzerinde çalışılan taslakla kripto piyasasında belli sınırı geçen kazançlardan işlem vergisi alınması planlanıyor. Düzenlemenin seçim sonrası Meclis'e gelmesi bekleniyor.

Kripto para piyasasında yasal düzenleme yolda

Düzenleme ile kripto varlıklar tanımlanıp işlem vergisi alınacak. Kripto para ile kara para aklanmasının önüne geçilmesi ve piyasada denetlenebilirlik ve şeffaflık sağlanması hedefleniyor.

Kripto para işlemi yürüten borsaların denetlenebilir ve şeffaf hale getirilmesi de amaçlanıyor. Bu kapsamda borsalara sermaye şartı getirilirken kuruluş sürecinde teminat istenecek. Kripto varlıkların ihraç ve dağıtımı, alım satım yapanların uyacakları ilkeler de belirlenecek.

Çalışmada kripto varlıklara hangi şartlarda hukuki nitelik kazandırılacağı da belirlendi. Kripto varlıkların belirli bir şifreleme ve algoritma üzerinden tanımlanması yasa teklifinde yer alacak. Ayrıca kripto varlıkların şifrelerinin kime ait olduğu net ifadelerle yasaya eklenecek.

 

 


GÜNDEM
1

Adalet Bakanı Tunç'tan İsrailli bakana tepki

2

Gazze'de can kaybı 34 bin 388'e çıktı

3

Cumhurbaşkanı Erdoğan Üsküdar’da akaryakıt istasyonuna uğradı

4

Bakan Işıkhan'dan asgari ücrete ilişkin yorum

5

Meral Akşener İYİ Parti kurultayında veda konuşması yaptı

GÜNDEM