Koronavirüsün yeni belirtisi ortaya çıktı! Uzmanlardan peş peşe uyarılar geldi!

Koronavirüs salgınına ilişkin her geçen gün yeni bilgiler gelmeye devam ediyor. Ölümcül salgında gelen son bilgiye göre koronavirüsün korkunç bir belirtisi daha ortaya çıktı.

SAĞLIK 11.01.2021 22:04:00 0
Koronavirüsün yeni belirtisi ortaya çıktı! Uzmanlardan peş peşe uyarılar geldi!

Konuyla ilgili açıklama Beyin ve Sinir Hastalıkları Uzmanı Dr. Burak Paköz tarafından yapıldı. Paköz yaptığı açıklamasında virüsün, hastalarda epileptik nöbetler oluşabileceğini belirtti. İşte detaylar

ELLERDE UYUŞMA, BAŞ AĞRISI VE BAŞ DÖNMESİ

Paköz, yaptığı açıklamasında  "Korona virüsün hem merkezi sinir sistemi hem de periferik sinir sistemi üzerinde etkileri var. Eğer hasta korona virüs geçirdiyse ardından ellerde uyuşma, baş ağrısı, baş dönmesi gibi semptomlar geliştiyse uyanık olmakta fayda var" ifadesini kullandı.

BEYİN BARİYERLERİNİ AŞIYOR

Ölümcül salgının beyin bariyerlerini aşabileceği ifade eden Paköz, şunları kaydedildi:

"Korona virüsün hem merkezi sinir sistemi hem de periferik sinir sistemi üzerinde etkileri var. Virüs ve mikroplar, vücudumuza girerken bazı bariyerlerle karşılaştığı gibi beyinde bunun haricinde ekstra bariyerlerle karşılaşıyor. Fakat korona virüs bu bariyeri de değişik yollarla aşabiliyor. Bu aşma, kan yoluyla olabileceği gibi koku siniri gibi bazı sinirler üzerinden geriye doğru yayılım göstererek de gerçekleşiyor. Hal böyle olunca korona virüs beyin fonksiyonlarını etkileyebiliyor"

 

3'TE 1'İNDE BU BELİRTİLER GÖRÜLDÜ

Dr. Paköz açıklamasının devamında koronavirüs hastalarının 3'te 1'inde görülen belirtileri şu şekilde ifade etti:

"Paköz, "Korona virüsün hem merkezi sinir sistemi hem de periferik sinir sistemi üzerinde etkileri var. Virüs ve mikroplar, vücudumuza girerken bazı bariyerlerle karşılaştığı gibi beyinde bunun haricinde ekstra bariyerlerle karşılaşıyor. Fakat korona virüs bu bariyeri de değişik yollarla aşabiliyor. Bu aşma, kan yoluyla olabileceği gibi koku siniri gibi bazı sinirler üzerinden geriye doğru yayılım göstererek de gerçekleşiyor. Hal böyle olunca korona virüs beyin fonksiyonlarını etkileyebiliyor"


GÜNDEM
1

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kudüs'ü savunmak insanlığı savunmaktır

2

Ticaret Bakanlığı'ndan kritik adım!

3

Milli Eğitim Bakanlığı "Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli"ni kamuoyuna sundu

4

İstiklal Caddesi saldırganına 7 kez ağırlaştırılmış müebbet

5

Öğretmene saldıran veli yakalandı, adalete teslim edildi

SİYASET