Koronavirüs atlatan herkesi yakından ilgilendiriyor!

Koronavirüs atlatan herkesi yakından ilgilendiren önemli bir açıklama yapıldı. Gelen bilgiye göre virüsü hafif atlatanların yüzde 60'ında görüldüğü ifade edildi.

GÜNDEM 5.02.2021 21:59:00 0
Koronavirüs atlatan herkesi yakından ilgilendiriyor!

Açıklanan 4 Şubat koronavirüs tablosun 113 kişinin hayatın kaybettiği açıklanmıştı. Ancak bugün gelen bilgiye göre koronavirüsü hafif olarak geçirenlerin yaklaşık yüzde 60'ında kalp hasarı görüldüğü ortaya çıktı.

YÜZDE 60'INDA GÖRÜLDÜĞÜ AÇIKLANDI

Altınbaş Üniversitesi Tıp Fakültesi Kardiyoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Özlem Esen, tarafından yapıldı. Esen yapmış olduğu açıklamasında Almanya'da yapılan araştırma sonucuna ilişkin Esen, "Şikayeti olmadan, sessiz şekilde koronavirüs enfeksiyonunu geçiren kişiler arasında tarama yapılmış, burada MR ile kişilerin kalp kaslarına bakılmış. Bu kişilerin yüzde 60’ının koranavirüs nedeniyle kalp kasının etkilendiği görülmüş" ifadesini kullandı.

 

BUNLAR ALARMA YOL AÇAN BELİRTİLER!

Prof. Dr. Özlem Esen, açıklamasının devamında koronavirüsü belirtisiz bir şekilde geçirenlerin 3. ve 4. haftasında yapılan incelemelerde bu kişilerin yüzde 60'ında değişiklik tespit edildiğini ifade ederek, şunları söyledi:

"Koronavirüsü asemptomatik (belirtisiz) geçiren kişilerin iyileşme döneminin 3 ve 4’üncü haftasında yapılan incelemelerde bu kişilerin yüzde 60’ında değişiklik tespit edilmiş. Şikayeti olmadan, sessiz şekilde koronavirüs enfeksiyonunu geçiren kişiler arasında tarama yapılmış, burada MR ile kişilerin kalp kaslarına bakılmış. Bu kişilerin yüzde 60’ının koranavirüs nedeniyle kalp kasının etkilendiği görülmüş. Ancak çalışma koronavirüs boyunca hiçbir şikayeti olmayan hastalarda yapıldığı için kişilerin nasıl izlenmesi gerektiğine yönelik bize bilgi vermiyor. Bu noktada şu gerçek ortaya çıkıyor; hastalığı sessiz dahi geçirseniz özellikle ağır sporla uğraşıyorsanız mutlaka kalp kontrolünüzü yaptırmalısınız. Onun dışında göğüste batma, sızı, nabız yüksekliği, tansiyon, dengesizliği şikayeti olursa bunlar alarma yol açan belirtilerdir. Bu noktada hekime başvurmak çok önemli"


GÜNDEM
1

İki lider arasında kritik görüşme: özgür Özel AK Parti Genel Merkezi'nde

2

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Avrupa'da irkçı saldırılar örtbas ediliyor

3

Son bir haftada 43 terörist etkisiz hale getirildi

4

İstanbul'da nisan ayında fiyatı en fazla artan ve azalan ürünler belli oldu

5

Kemal Kılıçdaroğlu’na 2 yıl 4 aya kadar hapis talebi

SİYASET