"Komşum beni darp etti" dedi, yaşadığı dehşeti anlattı

Bolu'nun Gerede ilçesinde 50 yaşındaki Fatma Kılınçaslan, komşusu tarafından arazide saldırıya uğradığını iddia ederek, şikayetçi oldu.

ASAYİŞ 22.09.2023 11:20:00 0

Başına 10 dikiş atılan ve kollarında ezikler meydana gelen Kılınçaslan, "Elinde sopayla gelir gelmez bana vurmaya başladı. Saldırdı. ‘Seni öldüreceğim’ dedi. Zor bela elinden kurtuldum" dedi.   
 İddiaya göre, Gerede ilçesine bağlı Bahçedere köyünde otluk arazide ineklerini otlatan 50 yaşındaki Fatma Kılınçaslan geçtiğimiz yıl, komşusu H.A.’nın oğlu A.A. ile ineklerin yolunu kestiği gerekçesiyle tartıştı. 

Tartışmasının büyümesiyle A.A., duruma tepki gösteren Fatma Kılınçarslan’a saldırdı. Omzundan yaralanan Kılınçaslan, A.A.’dan şikayetçi oldu. 
Aradan geçen bir yılın ardından A.A.’nın annesi H.A., otluk arazide Fatma Kılınçaslan ile karşılaştı. İki tarafın birbiriyle laf atışması kısa sürede kavgaya dönüştü. 

İddiaya göre, H.A., elinde bulunan sopa ile Fatma Kılınçaslan’a vurarak kafasından ve kollarından yaraladı. H.A.’nın elinden zor kurtulduğunu belirten Kılınçaslan, darp raporu alarak şikayetçi oldu.  
"Zor kurtuldum" 
Olayı anlatan Fatma Kılınçaslan, "İki gün önce ineklerimle araziden gelirken H.A. yolumu kesti. Selam verdi. Ben de yoluma devam ederek ‘Seninle işim yok’ dedim.

Bu lafı söyledikten sonra doğrudan benim üzerime yürüyüp elinde bulunan sopayı başıma indirdi. Defalarca vurdu beni yıktı, altına aldı. Boğazımı, boğazlayıp ‘Seni öldüreceğim’ dedi. Ben zorlukla altından kurtulup, evimi kanlar içinde zor buldum. Geçen seneki olayların yüzünden dövdü. Geçen seneki mahkememiz devam ediyor” dedi. 


  
"Kavgaların sebebi hayvanlardan dolayı" 
 Geçtiğimiz yıl da H.A.’nın oğlunun kendisine saldırdığını ileri süren Fatma Kılınçaslan, "Geçen yıl da H.A.’nın oğlu A.A. bana saldırmıştı. Onun devamını da annesi getirdi. Kavgaların sebebi hayvanlardan dolayı. Hayvancılığı bilinçli yapmadıklarından köyün kurallarına uymadıklarından dolayı bu hale geldik. Çeşme önünde bilerek hayvanlarını durduruyorlar. Bizim hayvanlarımız su içemiyor. Bizim ineklerin üstüne kendi ineklerini salıyorlar. Kapıdan hayvan çıkarmama müsaade etmiyorlar. Köyde de bir kural var. Bunları bilinçli yapıyorlar" diye konuştu. 

 "İneklerimi gütmeye korkar oldum" 
 Hayatının tehlikede olduğunu ifade eden Kılınçaslan, "Birkaç defa oldu böyle. Bizim hayati tehlikemiz var. Devletimizin bizi korumasını, bu duruma çözüm bulmasını istiyorum. Artık araziye gitmeye, ineklerimi gütmeye korkar oldum. Suç duyurusunda da bulunduk. Geçen sene de bulunmuştuk.Başımda  10 tane dikiş var. Sol elimde, bileğimde ezilme var. Sağ elimin parmağında da ezilme var. Sopayla başımı yaraladı" şeklinde konuştu.  
 Fatma Kılınçaslan, kavga esnasında kanlar içerisinde kalan başörtüsünü göstererek duygulandı. 
     


GÜNDEM
1

Adalet Bakanı Tunç'tan İsrailli bakana tepki

2

Gazze'de can kaybı 34 bin 388'e çıktı

3

Cumhurbaşkanı Erdoğan Üsküdar’da akaryakıt istasyonuna uğradı

4

Bakan Işıkhan'dan asgari ücrete ilişkin yorum

5

Meral Akşener İYİ Parti kurultayında veda konuşması yaptı

GÜNDEM