KIZILELMA VE MMU için Kritik ürün ortaya çıktı:TOYGUN

ASELSAN, insanlı ve insansız muharip uçaklar için TOYGUN Entegre Elektro Optik Sensör Sistemi’ni geliştiriyor.

6.04.2023 15:11:00 0
KIZILELMA VE MMU için Kritik ürün ortaya çıktı:TOYGUN

ASELSAN, insanlı ve insansız muharip uçaklar için TOYGUN Entegre Elektro Optik Sensör Sistemi’ni geliştiriyor. Bilindiği üzere Milli Muharip Uçak ve KIZILELMA MİUS’ta entegre elektro optik sistemlerinin kullanılması planlanıyor. F-35 gibi 5. nesil çok rollü savaş uçaklarında kullanılmasıyla bilinen entegre elektro optik sistemleri, yüksek performansları ve farklı görevlerde kullanılabilmeleri itibariyle yeni nesil muharip platformlar için kritik bir bileşen olarak ele alınabilir.

TOYGUN, MWIR bandında çalışan 1280×1024 çözünürlükte IR görüntüleme sistemi ve lazer işaretleyiciye sahip. IR görüntüleme sisteminde yüksek çözünürlüğü desteklemek için görüntü iyileştirme yöntemleri de (kenar-köşe yumuşatma, görüntü keskinleştirme, histogram eşitleme, siyah/beyaz dengeleme, sis, pus ve atmosferik etkileri kaldırma/minimize etme, supperresolution, türbülans düzeltici ve hedef kıymetlendirme) bulunuyor.

Hava-hava muharebesi, hava-yer muharebesi, keşif, gözetleme ve hedefleme gibi görevlerde kullanılabilecek TOYGUN’da 35 km’ye kadar lazer mesafe ölçümü, Otomatik Hedef Algılama (OHA), Tekli/Çoklu Hedef Takibi, 2 Eksen Mekanik+2 Eksen Optik Stabilizasyon gibi özellikler yer almakta. TOYGUN ile aynı zamanda takip edilen hedeflerin koordinatları Dahili GPS+Ataletsel Ölçüm Birimi+Harici ANS ile belirlenebiliyor.

 


GÜNDEM
1

İçişleri Bakanlığı tasarruf tedbirleri kapsamında koruma araç ve polis sayılarını azalttı

2

Akaryakıtta müjde! Benzine 1,80 TL, motorine 1,20 TL indirim bekleniyor!

3

Kamu kurumlarında servisler kaldırılıyor, toplu taşıma kartı geliyor!

4

Suriye'nin kuzeyinde PKK/YPG'li teröristlere operasyon

5

Erzincan İliç'te heyelan faciası: 2 işçinin daha cansız bedenine ulaşıldı

GÜNDEM