Kırgız Çadırları, depremzedelere sıcak bir yuva sunuyor!

Depremzedelere geçici bir yaşam alanı sağlamak amacıyla yapılan 174 adet Kırgız çadırı tamamlanarak kullanıma hazır hale getirildi.

GÜNDEM 4.07.2023 11:09:00 0
Kırgız Çadırları, depremzedelere sıcak bir yuva sunuyor!

Kahramanmaraş merkezli depremlerin en büyük zararı Hatay iline verdiği açıklanmıştır.

Defne ilçesi özellikle büyük ölçüde etkilenmiş ve deprem sonrası iyileştirme çalışmaları hızla sürdürülmektedir.

Bu kapsamda, depremzedelere geçici bir yaşam alanı sağlamak amacıyla yapılan 174 adet Kırgız çadırı tamamlanarak kullanıma hazır hale getirilmiştir.

 İnşa edildikleri alanda depremzedeler için sıcak bir yuva oluşturmayı amaçlayan bu çadırlar, deprem sonrası hayatta kalanlara geçici bir barınma imkânı sunmaktadır.

Depremzede vatandaşlar, bu çadırlarda bir süreliğine yaşayacak ve yeniden toparlanma süreçlerinde desteklenmiş olacaklar. 

Görünümleriyle dikkat çeken Kırgız çadırları, depremzedelere sıcak yuva olacak

Çadırların eksiklikleri giderildikten sonra, depremzede vatandaşlara ev sahipliği yapacakları belirtilmektedir.

Depremin etkileriyle başa çıkmak için yapılan bu çaba, depremzedelerin acılarını hafifletmeye ve yeniden hayata tutunmalarına yardımcı olmaya yöneliktir. İlerleyen süreçte, depremzede vatandaşların daha kalıcı ve güvenli barınma seçeneklerine kavuşmaları için çalışmaların devam edeceği de önemle vurgulanmalıdır.

Koçören Mahallesi'nde esnaflık yapan Şerife Yıldız, Kırgız çadırlarının ilginç bir görünüme sahip olduğunu belirterek, "Mahallemizde büyük bir yıkım ve kayıp yaşandı. Klima takılacağı söyleniyor. Görüntü olarak biraz tuhaf görünüyor, ancak depremzedeler için umarım iyi bir yaşam alanı olur. İlk bakışta ilginç geliyor. Biz bu tür çadırlarda yaşamak alışık değiliz. Bu yerdeki insanlara buna uyum sağlayabilecekler mi, bunu kestirmek zor. Umarım iyi olur ve evsizler için bir barınak görevi görüyoruz" şeklinde konuştu.

 


GÜNDEM
1

Starbucks'ın değeri İsrail saldırıları protestolarında eriyor

2

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Özgür Özel’le görüşmesine ilişkin konuştu

3

RTÜK'ten kişisel verileri ihlal eden televizyonlara ceza

4

Irak'ın kuzeyinde PKK'lılara büyük darbe: 32 terörist etkisiz hale getirildi

5

Ümraniye'de otobüs şoförüne silahlı saldırı

GÜNDEM