Kilis’te hemşire eşini öldüren zanlıya müebbet hapis cezası

Kilis'te tabancayla hemşire eşini öldüren, bir hemşireyi de yaralayan eski polis memuru Hasan Solak’ın yargılandığı davada üçüncü duruşmada, müebbet hapis cezası ve 1 yıl 8 ay hapis cezası verildi

ASAYİŞ 18.10.2022 16:49:00 0
Kilis’te hemşire eşini öldüren zanlıya müebbet hapis cezası

  Kilis Ağır Ceza Mahkemesinde görülen üçüncü duruşmaya tutuklu sanık Hasan Solak, öldürülen hemşire Fatma Solak’ın yakınları, iki tarafın avukatları ile Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı avukatı hazır bulundu. 


  22 Mart 2022 yılında hastane önünde eşi Fatma Solak’ı öldüren, orada bulunan arkadaşı S.Ç.’yi de yaralayan Hasan Solak hakkında, Kilis Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından "eşe karşı tasarlayarak kasten öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet, "silahla olası kastla yaralama" suçundan ise 2 yıldan 6 yıl 9 aya kadar hapis cezası talebiyle iddianame hazırlanmıştı. 
  Duruşmada söz alan sanık Solak, daha önceki duruşmadaki ifadelerini tekrarladı. Bir önceki duruşmada, Cumhuriyet Savcısı tutuklu sanık Hasan Solak’ın ağırlaştırılmış müebbet ile cezalandırılmasını talep etti. 
  Duruşma çıkışında bir açıklama yapan müşteki avukatı Erdal Emir, bugün karar duruşmasının görüldüğünü ifade ederek, “Sanık Hasan Solak müebbet hapis cezasına çarptırıldı. Hasan Solak, hastane önünde canavarca bir his ile kaynanasını öldürememesinden dolayı kin ve nefretle eşini öldürülmesi nedeniyle müebbet hapis cezasıyla cezalandırıldı. Ayrıca orada bulunan hemşirenin yaralanmasıyla ilgili olarak ta 1 yıl 8 ay hapis ceza almıştır” dedi. 
 
  Olayın geçmişi 
  Hasan Solak, 22 Mart 2022'de Kilis Devlet Hastanesi yakınlarında hemşire eşi Fatma Solak ile karşılaşmış, çıkan tartışma sonrası tabancayla eşine ateş etmişti. Seken kurşunlardan biri olay yerinde bulunan hemşire S.Ç.'ye isabet etmişti. Yaralanan iki kadın, Kilis Devlet Hastanesine kaldırılmış, hemşire Solak müdahaleye rağmen kurtarılamamış, zanlı ise tutuklanmıştı. 

                                         


GÜNDEM
1

Korhan Berzeg davasında son gelişme! Arama çalışmaları tamamlandı

2

Hakurk'ta hava harekatı: 5 PKK'lı terörist etkisiz hale getirildi!

3

Türk-İş Sendikası: Açlık ve yoksulluk sınırı nisan ayında yükseldi

4

Kredi kartı kısıtlamaları geliyor! TCMB'den flaş adımlar

5

Bozdoğan-33 operasyonu: 1 Mayıs'ı provoke etmeye hazırlanan 58 kişi yakalandı!

GÜNDEM