Kılıçdaroğlu HDP görüşmesi! Sonunda bu da oldu

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve Halkların Demokratik Partisi (HDP) arasındaki görüşme TBMM’de bulunan HDP Grup Toplantı Salonu’nda gerçekleşti.

GÜNDEM 20.03.2023 11:23:00 0
Kılıçdaroğlu HDP görüşmesi! Sonunda bu da oldu

Millet İttifakı'nın adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, HDP Eş Genel Başkanları Pervin Buldan ve Mithat Sancar ile TBMM'de bir araya geldi.

Kemal Kılıçdaroğlu HDP'ye destek ziyareti gerçekleştirirken, görüşmede HDP Eş Başkanın Pervin Buldan'ın keyifli halleri ise gözlerden kaçmadı.

1saat süren görüşme sonrası HDP'ye Millet İttifakı'nın hazırladığı ortak mutabakat metnini ve anayasa değişikliği metnini verdiğini duyuran Kılıçdaroğlu, burada HDP'nin rahatsız olduğu durumlara değindi. 

Yapılan Görüşmede HDP’nin teklif ettiği; Kayyumlar kaldırılsın, Parti kapatma zorlaştırılsın PKK ve YPG’ye operasyon yapılmasın ,koruculuk sistemi kaldırılsın ,Kürtçe resmi dil olsun isteklerinin de yer aldığı biliniyor.

Öte yandan Kemal Kılıçdaroğlu ile gerçekleştirilen toplantı sonrasında HDP kanadı, Kandil'le yapacağı toplantının  ardından kararlarını 2 gün içinde açıklayacağını vurguladı.

Kılıçdaroğlu'nun 18 Mart Cumartesi günü gerçekleştireceği HDP ziyareti ileri bir tarihe ertelenmişti. Kılıçdaroğlu, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada, "HDP'nin değerli Eş Genel Başkanlarıyla görüşeceğim. Arkadaşlarım planlamayı yapıyorlar." demişti.


                                      


GÜNDEM
1

Starbucks'ın değeri İsrail saldırıları protestolarında eriyor

2

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Özgür Özel’le görüşmesine ilişkin konuştu

3

RTÜK'ten kişisel verileri ihlal eden televizyonlara ceza

4

Irak'ın kuzeyinde PKK'lılara büyük darbe: 32 terörist etkisiz hale getirildi

5

Ümraniye'de otobüs şoförüne silahlı saldırı

GÜNDEM