Kemikleri güçlendiren besinler!

Sağlıklı ve güçlü kemiklere sahip olmak için tüketmeniz gereken bazı besinler bulunuyor. İşte kemiklerin güçlenmesine yol açan o besinler..

SAĞLIK 14.07.2022 15:11:00 0
Kemikleri güçlendiren besinler!

Sağlıklı ve güçlü kemiklere sahip olmak için tüketmeniz gereken belli başlı besinler bulunuyor.Uzmanlar bazı besinlerin tüketilmesiyle kemiklerin güçlendiğini ve daha sağlıklı hale geldiğini dile getiriyor.

Bu besinleri düzenli olarak tüketerek ilerleyen yaşlarda sorun oluşturacak kemik ve kas rahatsızlıklarının en aza indirilmesini sağlayabilirsiniz.İşte kemikleri güçlendiren o besinler;

Elma

Elma lif bakımından son derece zengin bir meyvedir.Elma tüketerek kemik sağlığı için gerekli olan vitaminleri karşılayabilirsiniz.

Kemik Suyu

Kemik suyu yada kemik suyu çorbası tüketerek vücudun bakteri ve virüslere karşı direncini artırabilirsiniz.Bu şekilde kemiklerinizinde güçlenmesini sağlayabilirsiniz.

Portakal

Portakal C vitamini bakımından zengin bir meyve olmasının yanı sıra kas ve kemiklerin iyileşmesinede yardımcı oluyor.Kemik sağlığınız için bolca portakal tüketebilirsiniz.

Kuruyemiş

Dozunda tüketeceğiniz kuruyemiş çeşitleri sayesinde kemiklerinizin kuvvetlenmesini sağlayabilirsiniz.

Paça çorbası

Herkesin bildiği üzere paça çorbası kemik iyileşmesinde tavsiye edilen en önemli besindir.Paça çorbası içerek kemiklerinizin güçlenmesini sağlayabilirsiniz.İçerisinde bulunan hayvansal maddeler kemiklerin hızla gelişmesini ve güçlenmesini sağlıyor.

Ispanak

İçerisinde bol miktarda demir bulunduran ıspanak bolca tüketilmesi gereken besinler arasında yer alıyor.Kemik sağlığı için ıspanak tüketebilirsiniz.

Yumurta

Haşlanmış yumurta tüketerek ilerleyen yaşlarda oluşacak kemik rahatsızlıklarının önüne geçebilirsiniz.Günde en az 2 adet haşlanmış yumurta tüketmeniz tavsiye edilir..

Havuç

Havuç kemiklerin en fazla ihtiyacı olan kolajen konusunda oldukça zengin bir besindir.Düzenli olarak havuç tüketerek kolajen etkisi yarayarak kemikleri güçlendirebilirsiniz.(ENSON)


GÜNDEM
1

Otogazda yarın gece indirime gidiliyor

2

Saraçhane'de gerginlik! Yasaklara rağmen toplanan kalabalığa polis müdahalesi

3

TÜRK-İŞ Genel Başkanı Atalay'dan işçilere çarpıcı mesajlar

4

Diyanet uyardı: Hac vizesi olmayanlar Suudi Arabistan'dan gönderilecek!

5

Eşi cebinden habersiz para aldığı için boşanma davası açan kocayı Yargıtay haklı buldu

EKONOMİ