KDK'dan blok derslere hayır: Öğrenci merkezli eğitime geçiş tavsiyesi

Kamu Denetçiliği Kurumu (KDK), Diyarbakır'daki bir lisede sürekli hale getirilen blok ders uygulamasına son verilmesi yönünde Milli Eğitim Bakanlığına ve Diyarbakır Valiliğine tavsiye kararı verdi.

EĞİTİM 11.04.2024 12:08:00 0
KDK

Kamu Denetçiliği Kurumu (KDK), Diyarbakır'da bir lisede sürekli hale getirilen blok ders uygulamasına son verilmesi yönünde önemli bir karar aldı. Bir velinin başvurusu üzerine harekete geçen KDK, öğrenci odaklı eğitim anlayışının güçlendirilmesi adına Milli Eğitim Bakanlığına ve Diyarbakır Valiliğine tavsiye kararı verdi.

Diyarbakır'da bulunan bir lisede öğrenim gören öğrencinin velisi, blok ders uygulamasının öğrencileri olumsuz etkilediğini belirterek, bu uygulamaya son verilmesi adına girişimlerde bulundu. Ancak talebi karşılanmayan veli, KDK'ye başvurarak blok ders uygulamasının öğrenci odaklı olmadığını ve sonlandırılması gerektiğini savundu.

KDK'nin incelemesi sonucunda alınan kararda, blok derslerin ortaöğretim kurumlarında öğrenci merkezli aktif öğrenme anlayışının zorlaştırdığı ifade edildi. Ayrıca, blok ders uygulamasının sürekli hale getirilmesinin, öğrencilerin dinlenme süresini azalttığı ve ders verimliliğini düşürdüğü belirtildi.

Eğitim ve öğretimin öğrenci odaklı bakış açısıyla sürdürülmesi gerektiği vurgulanan kararda, blok ders uygulamasının talepler dışında sürekli hale getirilmesinin hukuka aykırı olduğu ifade edildi. Bu nedenle, Milli Eğitim Bakanlığı ve Diyarbakır Valiliğine blok ders uygulamasına son verilmesi yönünde tavsiye kararı verildi.


GÜNDEM
1

Başkan Erdoğan, Özgür Özel ile görüşecek! Tarih belli oldu

2

TFF, şike iddiaları için inceleme başlattı!

3

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İBB'ye tepki: "İhmalin bedeli ağır oldu"

4

İçişleri Bakanı: DEAŞ'lı terörist Beykoz'da yakalandı

5

MİT Hakurk'ta 15 teröristi etkisiz hale getirdi

SİYASET