Karantinadan kaçana hapis cezası geliyor

Artan vaka sayıları ile kurallara uymayanlara kesilecek para cezalarının yanı sıra, karantinadan kaçanlara 1 yıla kadar hapis cezası verilmesi gündemde.

SAĞLIK 24.09.2020 11:50:00 0
Karantinadan kaçana hapis cezası geliyor

Son 5 ayın en yüksek koronavirüs vakalarının görüldüğü bugünlerde, Ankara'nın en önemli gündem maddelerinden biri de pandemi oldu. 

Hükümette yapılan toplantılarda, pandeminin sonbahar aylarında geleceği nokta ve kışın nasıl bir tablo beklendiğine dair değerlendirmeler yapıldı. 

Şimdiye kadar alınan kararlara bazı bölgesel ilaveler yapılmasına karar verilmesine karşın, sokağa çıkma yasağı gibi uygulamalar henüz gündemde değil. 

Kurallara uyulmasının denetlenmesiyle ilgili yöntemler devreye sokulacak. Denetlemede ciddi sonuçlar alınması durumunda, pandemiyi nisan-mayıs seviyesinde tutmanın mümkün olabileceği belirtiliyor. Cezasını ödemeyenin 'kamu hizmeti alamaması' gibi bir dizi uygulamanın sonuçları olacak.

Savcılar devrede

Hürriyet gazetesinden Nuray Babacan'ın haberine göre, TCK’nın 195. maddesinde düzenlenen, “bulaşıcı hastalıklara ilişkin tedbirlere aykırı davranışa ilişkin” cezaların devreye sokulması sağlanacak. 2 aydan, 1 yıla kadar öngörülen cezaların uygulanması ve savcıların işlem yapmasının caydırıcı sonuçları olacağı belirtiliyor. Bazı illerde savcıların bu maddeden yola çıkarak harekete geçtiği ifade ediliyor.

 


GÜNDEM
1

Son dakika! Eski Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Ali Yılmaz hayatını kaybetti

2

Emniyet şeridi ihlali yapana tam 6 bin 440 TL ceza!

3

Enerji Bakanı Bayraktar'dan yaz saati uygulamasına net mesaj

4

Kıskaç-13 ile 13 eski askeri öğrenci yakalandı

5

İçişleri Bakanlığı'ndan Sibergöz-34 operasyonu

GÜNDEM