Karadeniz Sel Felaketiyle Mücadeleye Devam Ediyor

2 gündür etkili olarak yağan sağanak yağış Karadeniz’i etkisi altına aldı. Bartın, Zonguldak, Bolu, Kastamonu, Samsun ve Ordu gibi illerde mahsur kalan vatandaşlar kurtarıldı, birçok ev ve iş yerlerine su bastı.

GÜNDEM 11.07.2023 11:03:00 0
Karadeniz Sel Felaketiyle Mücadeleye Devam Ediyor

Karadeniz'de iki gündür etken olan sağanak yağış; Bartın, Zonguldak, Bolu, Samsun, Ordu ve daha birçok noktada sel ve heyelana niçin oldu. Durumun vahameti gün ağarınca ortaya çıkarken, Ordu'nun Fatsa ilçesinde ise sel sularına kapılan 1 kişiyi arama emekleri sürüyor.

DERELER TAŞTI

Şiddetli yağış, Karadeniz'de tekrar benzer manzaralara yol açtı. Birçok kentte dereler taştı, su baskınları yaşandı. Giresun'un Piraziz ve Yağlıdere ilçelerinde etken olan şiddetli yağış, nehir taşkınına ve su baskınlarına niçin oldu. Piraziz ilçesindeki Abdal Deresi'nin şiddetli yağışın arkasından taşması kararı Eren Mahallesi'nde su baskını oluştu.

Ordu da Kaybolan Kadın İçin Arama Çalışması Başlatıldı

Ordu’nun Fatsa ilçesinde kaybolan kadın için arama çalışması başlatıldı. Olay, ilçeye bağlı Yavaş Mahallesi’nde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Naciye Yılmaz isimli kadın bugün ot biçmek için mahalledeki bahçesine gitti. Yılmaz’dan haber alamayan yakınları bölgeye giderek kendisine ulaşmaya çalıştı. Naciye Yılmaz’ın başörtüsü ile bahçede kullandığı tarım aletini bulan aile, Naciye Yılmaz’ın sel nedeniyle suya kapıldığını düşünerek ihbarda bulundu. Bunun üzerine bölgede arama çalışmaları başlatıldı.

Sağlık Bakanı Koca’dan açıklama

 Öte yandan Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca, sosyal medya hesaplarından yaptığı paylaşımda, “Ordu Fatsa’da yoğun yağış nedeniyle meydana gelen selde bir vatandaşımızın kaybolduğu bilgisini almamız üzerine olay yerine acilen bir ambulans ve 2 UMKE ekibi görevlendirilmiştir. Arama ve kurtarma çalışmaları devam etmektedir. İlçedeki sağlık kurumlarında afet kaynaklı herhangi bir sorun bulunmuyor. Fatsa halkına geçmiş olsun dileklerimizi sunuyoruz” ifadelerine yer verdi.

ÇALIŞMALARA KOMANDOLAR DA KATILDI

Düzce'de sağanak yağışın ardından Melen Çayı taştı. Galericiler sitesi ve Sanayi Sitesi sular altında kaldı. Taşan çayın oluşturduğu tahribat sular çekilince ortaya çıktı. Yüzlerce işletme sular altında kaldı. Suların çekildiği bölgede esnaflar çalışmalarını yürütürken, çalışmalara bölgede konuşlu bulunan Jandarma Asayiş Komando bölüğü de katıldı. Suların çekildiği alanlara gelen Mehmetçik, ellerine aldıkları kazma kürek ne varsa yardıma koştu. İşletmesinde askerlerin temizlik çalışmasına destek verdiğini belirten Ferda Sevimli, "Gece saatlerinde dükkana geldim. 2-3 dakika sürmedi bir anda dükkanın içi sular altında kaldı. İçerideki cihazlarım komple zarar gördü. Askerlerimiz geldi bizlere yardım ediyorlar sağ olsunlar. Allah onlardan razı olsun. Başımızdan eksik etmesin. Allah'tan geldi. Diyecek bir şeyimiz yok büyük bir afet oldu. Devletimiz var olsun" şeklinde konuştu.


GÜNDEM
1

Başkan Erdoğan, Özgür Özel ile görüşecek! Tarih belli oldu

2

TFF, şike iddiaları için inceleme başlattı!

3

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İBB'ye tepki: "İhmalin bedeli ağır oldu"

4

İçişleri Bakanı: DEAŞ'lı terörist Beykoz'da yakalandı

5

MİT Hakurk'ta 15 teröristi etkisiz hale getirdi

SİYASET