Karabağ savaşında kirli iş birliği

Dağlık Karabağ savaşında sınıra sıfır noktaya gelişmiş radar sistemleri ve telsiz dinleme istasyonu kuran İran’ın, elde ettiği bilgileri Ermenistan Genelkurmayı ile paylaştığı ortaya çıktı.

GÜNDEM 27.02.2021 11:49:00 0
Karabağ savaşında kirli iş birliği

İran’ın Azerbaycan ile Ermenistan arasında 27 Eylül 2020 tarihinde başlayan Karabağ savaşında, Erivan yönetimine verdiği destek ortaya çıktı. Saha kaynakları, Karabağ sınırına sıfır noktaya 70-80 kişilik özel donanımlı ekip ve teçhizat sevk edildiğini aktardı.
Cebrail kenti sınırları içerisinde yer alan Hudaferin Köprüsü’ne paralel hatta üslenen ve çoğunluğu teknik uzmanlardan oluşan İranlı askerlerin SİHA, savaş uçakları ve helikopterlerin hava trafiği ve bölgede savaşan Azerbaycan askerlerinin telsiz frekanslarını takip ettiği öğrenildi.

Söz konusu kaynak, Ayaz Gırağı’nda inşa edilen gelişmiş radar sistemleri ve telsiz dinleme istasyonunun elde eden İran askerlerinin bu bilgileri, Ermenistan Genelkurmayı ile paylaştığını belirtti.

Tebriz’e bağlı sınır hattında inşa edilen üsse uzun süre hiçbir sivilin yaklaştırılmadığını kaydeden İranlı kaynak “O lokasyon tamamen Türk köy ve kasabalarından oluşuyor. Bu sebeple İranlı askerler üs bölgesini olağanüstü güvenlik tedbirleri ile korudu” dedi.


GÜNDEM
1

Adalet Bakanı Tunç'tan İsrailli bakana tepki

2

Gazze'de can kaybı 34 bin 388'e çıktı

3

Cumhurbaşkanı Erdoğan Üsküdar’da akaryakıt istasyonuna uğradı

4

Bakan Işıkhan'dan asgari ücrete ilişkin yorum

5

Meral Akşener İYİ Parti kurultayında veda konuşması yaptı

GÜNDEM