Kaçak yayın izleyenlere hapis cezası

Yasal olmayan içerik platformlarının kullanımı hakkında uyarılar artıyor. Uzmanlar, bu tür platformları kullananların 6 aydan 2 yıla kadar hapis cezası ile karşı karşıya kalabileceğini belirtiyor.

TEKNOLOJİ 9.03.2024 14:28:00 0
Kaçak yayın izleyenlere hapis cezası

Yasal dizi, film ve maç izleme hizmetlerinin yanı sıra ucuza veya ücretsiz olarak sunulan illegal platformlar, sadece hukuki açıdan değil, ekonomik olarak da ciddi zararlara yol açıyor. Avukat Müge Doğan, bu tür platformları kullananların yasal bir soruşturma ile karşı karşıya kalabileceklerini vurguluyor.

Yasadışı içerik kullananlar hapis cezasıyla karşı karşıya

İnternet üzerinden illegal yayın yapan platformları kullanan veya bu yayınları sağlayan kişilerin Ceza Kanunu'nda düzenlenen suçlar kapsamında değerlendirildiğini belirten Avukat Doğan, bu kişilerin 6 aydan 2 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılabileceğini ifade ediyor.

Ödeme yaparken dikkat edin: Başınız belaya girebilir

Kaçak içerik platformlarının ödemesini yaparken dikkat edilmesi gereken noktalara da değinen uzmanlar, ödemelerin genellikle IBAN yoluyla yapıldığını ve bu durumun başka bir adli sorunla karşı karşıya kalınabileceğini belirtiyor. Özellikle para gönderilen kişinin terör ya da suç örgütleriyle ilişkili olması durumunda, kullanıcıların hukuki sorumlulukla karşı karşıya kalabileceği uyarısında bulunuluyor.

Yasal içerik platformlarına destek verin

Yasal içerik platformlarının desteklenmesinin önemine vurgu yapılıyor. Yasal içerik sağlayıcılarına destek olmanın, hem kullanıcılar hem de ekonomi açısından olumlu sonuçlar doğuracağı belirtiliyor. Yasadışı içerik platformlarını kullanmak yerine, yasal alternatiflere yönelmenin önemi üzerinde duruluyor.


GÜNDEM
1

Adalet Bakanı Tunç'tan İsrailli bakana tepki

2

Gazze'de can kaybı 34 bin 388'e çıktı

3

Cumhurbaşkanı Erdoğan Üsküdar’da akaryakıt istasyonuna uğradı

4

Bakan Işıkhan'dan asgari ücrete ilişkin yorum

5

Meral Akşener İYİ Parti kurultayında veda konuşması yaptı

GÜNDEM