Kabine toplantısında gözler emekli zammında olacak

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi toplantısında masada, emekli maaşlarına yapılacak ek zam yer alacak.

GÜNDEM 26.09.2023 09:53:00 0
Kabine toplantısında gözler emekli zammında olacak

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi’nin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Başkanlığı’nda bugün toplanması bekleniyor. Toplantının ana gündem maddelerinden birisi emekli aylıklarına yapılacak maaş zammı olacak. Yapılan son Kabine toplantısı sonrasında Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Emeklilerle ilgili ayrıca Bakanlığımız çalışmalarını sürdürüyor. Memurlarımıza bu zamlar gelirken, emeklilerimize hiçbir şeyin gelmemesi olacak bir şey değil. Onları da inşallah memnun edecek adımları atacağız" demişti. Ayrıca emekli maaşlarına ilişkin yasal düzenleme için Cumhurbaşkanı Yardımcılığı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Hazine ve Maliye Bakanlığı’ndan oluşan 3’lü mekanizmanın çalışmaları sürüyor. Meclis’in açılmasıyla gündeme gelecek düzenlemede gelinen aşamaya ilişkin kabine toplantısında görüş alışverişinde bulunulması bekleniyor.

Emekli maaşı ek zam ne zaman

Emekli maaşlarına yapılması planlanan en zam için gözler Meclis’in açılacağı tarihe çevrilecek. Bu nedenle ekim ayında çalışmaların tamamlanması ve kasım ayında ise ek zamların gerçekleşmesi bekleniyor.

En düşük emekli aylığı ne kadar olacak

Öte yandan 7 bin 500 lira olan en düşük emekli aylığının da yapılacak düzenlemeyle artırılması bekleniyor. 2023 yılı mevcut enflasyon artışına göre en düşük emekli aylığına yüzde 37.76 zam durumunda 7 bin 500 liralık en düşük emekli aylığının 10 bin 332 liraya yükseleceği görülmekte. Sosyal Güvenlik Başuzmanı İsa Karakaş ise, haziran ayında yapılan emekli zamlarını ardından Asgari ücretin 8 bin 500 en düşük emekli aylığının 7 bin 500 olduğunu ve en düşük emekli aylığının asgari ücretin yüzde 88’i kadar olduğunu ifade etti. Karakaş Sadece asgari ücret bazında bile emeklilerin maaşlarının korunması halinde yüne yüzde 88’lik bir zammın yapılması gerektiğini söyleyerek, “Buradan hareketle şu anda asgari ücretin 11 bin 400 olduğunu ele aldığımızda en düşük emekli maaşının 10 lira civarında olması gerektiğini söyleyebiliriz” ifadelerini kullanmıştı.


GÜNDEM
1

Adalet Bakanı Tunç'tan İsrailli bakana tepki

2

Gazze'de can kaybı 34 bin 388'e çıktı

3

Cumhurbaşkanı Erdoğan Üsküdar’da akaryakıt istasyonuna uğradı

4

Bakan Işıkhan'dan asgari ücrete ilişkin yorum

5

Meral Akşener İYİ Parti kurultayında veda konuşması yaptı

GÜNDEM