Jandarma'dan 4 İlde eş zamanlı operasyon: 3 suç örgütü çökertildi

İçişleri Bakanı Yerlikaya sosyal medya platformu üzerinden Mahzen 12 Operasyonuna dair paylaşımda bulundu.

ASAYİŞ 18.03.2024 12:04:00 0
Jandarma

Jandarma Genel Komutanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, Van, Gaziantep ve Kırklareli merkezli 4 ilde eş zamanlı olarak düzenlenen "MAHZEN-12" operasyonlarında 3 ayrı organize suç örgütü çökertildi. Operasyonlarda elebaşlarının da içerisinde bulunduğu 22 şüpheli yakalandı.

Van'da Düzensiz Göçmen Kaçakçılığı

Van'da Seyithan Durdu'nun elebaşılığını yaptığı düzensiz göçmen kaçakçılığı organize suç örgütü, İran üzerinden gelen düzensiz göçmenleri yasa dışı yollardan ülkeye sokmaya çalışıyordu. Operasyonda örgütün 7 üyesi yakalandı.

Gaziantep'te Nitelikli Dolandırıcılık

Gaziantep'te Abdulmuttalip Kurtoğlu'nun elebaşılığını yaptığı nitelikli dolandırıcılık organize suç örgütü, internet üzerinden araç satış ilanı vererek vatandaşları dolandırıyordu. Gaziantep ve Adana'da eş zamanlı düzenlenen operasyonlarda örgütün 10 üyesi yakalandı.

Kırklareli'nde Nitelikli Dolandırıcılık

Kırklareli'nde Doğan Sabuncu'nun elebaşılığını yaptığı nitelikli dolandırıcılık organize suç örgütü, kendilerini kamu görevlisi olarak tanıtarak vatandaşları dolandırıyordu. Operasyonda örgütün 5 üyesi yakalandı.

Ele Geçirilenler

Operasyonlarda çok sayıda dijital materyal ile suçtan elde edildiği değerlendirilen çok miktarda altın, döviz ve Türk Lirası ele geçirildi.


GÜNDEM
1

Adalet Bakanı Tunç'tan İsrailli bakana tepki

2

Gazze'de can kaybı 34 bin 388'e çıktı

3

Cumhurbaşkanı Erdoğan Üsküdar’da akaryakıt istasyonuna uğradı

4

Bakan Işıkhan'dan asgari ücrete ilişkin yorum

5

Meral Akşener İYİ Parti kurultayında veda konuşması yaptı

GÜNDEM