İzolasyondaki çalışanlara iş göremezlik ödeneğinde kolaylık

Kovid-19 nedeniyle izolasyonda olan çalışanların rapor için sağlık kuruluşlarına gitmelerine gerek kalmadı.

SAĞLIK 7.10.2020 12:07:00 0
İzolasyondaki çalışanlara iş göremezlik ödeneğinde kolaylık

Kovid-19 nedeniyle izolasyonda olan çalışanların rapor için sağlık kuruluşlarına gitmelerine gerek kalmadı. Çalışma Bakanı Selçuk, filyasyon ekiplerinin, düzenlediği istirahat raporları SGK tarafından otomatik olarak işleme alınabilecek, raporlara ait iş göremezlik ödeneklerini ödeyeceğiz." dedi.
 

Koronavirüs sebebiyle izolasyonda olan çalışanlara rapor kolaylığı sağlandı. Filyasyon ekipleri raporu düzenleyecek, SGK iş göremezlik ödeneğini yatıracak.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, yaptığı yazılı açıklamada, Kovid-19 pandemisinin başından itibaren çalışanlara yönelik verilen desteklere bir yenisini daha eklediklerini, geçici iş göremezlik ödeneği için gerekli olan istirahat raporu ile ilgili süreci kolaylaştırdıklarını belirtti.

Filyasyon ekiplerinin raporu otomatik olarak işleme alınacak

Mevcut uygulamada koronavirüse yakalanan çalışanların istirahat raporu almak için hekimlere başvurduğuna işaret eden Selçuk, şunları kaydetti:

"Artık çalışanlarımızın istirahat raporu almak için tekrardan doktora müracaat etmesine gerek kalmayacak. Filyasyon ekiplerinin, FİTAS üzerinden düzenlediği istirahat raporları SGK tarafından otomatik olarak işleme alınabilecek. Böylece çalışanlarımıza karantinada kaldıkları süre için düzenlenen raporlara ait iş göremezlik ödeneklerini ödeyeceğiz."

“Çalışamayan vatandaşlarımızı destekliyoruz”

Bakan Selçuk, uygulamaya ilişkin, "İzolasyonda olması nedeniyle çalışamayan vatandaşlarımızı destekliyoruz. Aynı zamanda toplum sağlığı için bulaş riskini azaltarak, hastanelerimizdeki yükü de hafifletmeyi planlıyoruz." ifadelerini kullandı.


GÜNDEM
1

Servet Yardımcı ve Erdal Alkış TFF başkanlığı için aday oldu

2

İstanbul'da DEAŞ operasyonunda 11 şüpheli gözaltına alındı

3

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, randevu yönetiminde yeni tedbirler açıkladı

4

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın seçim sonrası açıklamaları: "Milletin verdiği mesajları doğru okumalıyız"

5

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç: Sokak köpekleri için çalışmamızda sona geldik

SPOR