‘İzinsiz Bank' davasında "Tosuncuk" ve ağabeyine 2 yıl 6 ay hapis kararı

Binlerce kişinin dolandırıldığı Çiftlik Bank olayında yargılanan Mehmet Aydın ve Fatih Aydın hakkında mahkeme, 2 yıl 6 ay hapis cezasına hükmederek 10 bin TL adli para cezası verdi.

GÜNDEM 13.04.2023 13:31:00 0
‘İzinsiz Bank

Anadolu 57. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya, sanıklar Mehmet Aydın ve Fatih Aydın katılmazken, müşteki Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) avukatı ile sanık Mehmet Aydın'ın avukatı salonda hazır bulundu.
Bir önceki celsede mütalaasını açıklayan Cumhuriyet savcı mütalaasını tekrar ederek “5411 sayılı Bankacılık Kanununa Aykırılık” suçundan 3 yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılmasını istedi.
 

“Banka olduğunu düşündürecek hiçbir işlem ve eylemi yoktur”
 

Mütalaaya karşı savunma yapan sanık avukatı Mehmet Keske, “Bankayı çağrıştıracak hiçbir ibare hiçbir zaman kullanılmamıştı. Müvekkilim kendisine para yatıran kişilerle yapmış olduğu sözleşmelerde hiçbir zaman banka olmadığını yazılı olarak beyan etmiş ve karşılıklı olarak imzalamışlardır. Banka olduğunu düşündürecek hiçbir işlem ve eylemi yoktur. Bütün faaliyetleri üretime yöneliktir, müvekkil hiçbir zaman banka faaliyeti yapmamıştır. Müvekkilin beraatına karar verilmesini talep ederiz” dedi.
Kararını açıklayan mahkeme heyeti, Mehmet ve Fatih Aydın’ı 2 yıl 6 ay hapis cezasına hükmederek 10 bin TL adli para cezası verdi.


GÜNDEM
1

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kudüs'ü savunmak insanlığı savunmaktır

2

Ticaret Bakanlığı'ndan kritik adım!

3

Milli Eğitim Bakanlığı "Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli"ni kamuoyuna sundu

4

İstiklal Caddesi saldırganına 7 kez ağırlaştırılmış müebbet

5

Öğretmene saldıran veli yakalandı, adalete teslim edildi

SİYASET