İYİ Parti'den eski grup başkanvekiline suç duyurusu

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, İzmir Büyükşehir Belediye başkan adayı Ümit Özlale'nin istifa edeceğine dair haberleri yalanladı.

SİYASET 25.01.2024 17:58:00 0
İYİ Parti

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, İzmir Büyükşehir Belediye başkan adayı Ümit Özlale'nin istifa edeceğine dair iddiaları yalanladı. Akşener, "Bu tür ucuz operasyonlar, ucuz davranışlar, ucuz, yalan, iftiralar bize herhangi bir tesirde bulunmaz" dedi.

Akşener, Erzurum'da düzenlediği basın toplantısında, Özlale'nin istifa edeceğine dair haberlerin yalan olduğunu söyledi. Özlale'nin ilk defa 5 ay önce İzmir'den aday olmak istediğini belirten Akşener, "Kendisine 'İzmir'den aday olmayı istiyor musun?' diye sorduk. O da 'Evet, istiyorum' dedi. Dolayısıyla böyle bir durum söz konusu değildir" diye konuştu.

Akşener, eski İYİ Parti İBB Grup Başkanvekili İbrahim Özkan'ın, Akşener'in AK Parti'li Cemil Çiçek ve Abdulkadir Aksu ile yaptığı görüşmeleri eleştirmesini de yalanladı. Akşener, "Bu görüşmeden hemen sonra enteresan dönüşümler yaşandı" diyen Özkan'a, "Hadi versin mahkemeye hesaplaşalım" dedi.

Akşener, "Togo kulelerine Sayın Oktay Vural'la beraber gittik. Cemil Çiçek Beyefendi, Abdulkadir Aksu Beyefendiyle görüştük. Onların öyle bir görevi yok. Gerçekten benim çok sevdiğim, saydığım, beyefendinin çok sevdiği saydığı insanlar. Onlar nerdeyse partiler üstü insanlardır. Tecrübeleriyle ilgili olarak sohbet etmeyi gençler başta olmak üzere herkese tavsiye ederim" ifadelerini kullandı.


GÜNDEM
1

Adalet Bakanı Tunç'tan İsrailli bakana tepki

2

Gazze'de can kaybı 34 bin 388'e çıktı

3

Cumhurbaşkanı Erdoğan Üsküdar’da akaryakıt istasyonuna uğradı

4

Bakan Işıkhan'dan asgari ücrete ilişkin yorum

5

Meral Akşener İYİ Parti kurultayında veda konuşması yaptı

GÜNDEM