İsveç'in NATO üyeliği, ABD ve Türkiye'yi memnun etti

ABD yönetimi, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin İsveç'in NATO üyeliğine ilişkin protokolleri onaylamasını memnuniyetle karşıladı.

DÜNYA 24.01.2024 11:55:00 0
İsveç

ABD yönetimi, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin (TBMM) İsveç'in NATO üyeliğine ilişkin protokolleri onaylamasının ardından, bu kararı memnuniyetle karşıladığını açıkladı.

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi yetkilisi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İsveç'in NATO'ya üyeliğinin, ittifakı daha güçlü ve her zamankinden daha birleşmiş hale getireceğini söyledi.

Yetkili, "Bu, NATO içinde birlikte çalışabilirliği artıracak ve ABD'nin ulusal çıkarına uygundur. Yabancı ülkelere silah satışında Kongre önemli bir role sahiptir ve bu konu üzerinde Kongre ile çalışıyoruz." ifadelerini kullandı.

ABD, İsveç'in NATO üyeliğini memnuniyetle karşıladı

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü, TBMM'nin İsveç'in NATO üyeliğine ilişkin protokolleri onaylamasının ardından yaptığı açıklamada, "İsveç'in NATO'ya üyeliği, ittifakı daha güçlü ve her zamankinden daha birleşmiş hale getirecektir." değerlendirmesinde bulundu.

Sözcü, Türkiye'ye F-16 satışına ilişkin ise, "Başkan Biden uzun zamandır Türkiye'nin F-16 filosunun modernizasyonuna verdiği destek konusunda açık. Bu muhtemel satış ABD'nin, Türkiye'nin ve tüm NATO müttefiklerinin ulusal güvenlik çıkarlarını destekleyecektir." ifadelerini kullandı.

ABD, Türkiye'ye F-16 satışının ulusal çıkarlarına uygun olduğunu belirtti

Kongrenin dış ülkelere silah satışında anahtar bir role sahip olduğunu aktaran Sözcü, bazı Kongre üyelerinin açık şekilde "İsveç'in üyeliğinin onaylanmasının Ankara'ya F-16 satışı öncesinde kilit bir değerlendirme" olacağını dile getirdiklerini vurgulandı.


GÜNDEM
1

1 MAYIS'TA TOPLU ULAŞIM ÜCRETSİZ!

2

Başkan Erdoğan, Özgür Özel ile görüşecek! Tarih belli oldu

3

TFF, şike iddiaları için inceleme başlattı!

4

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İBB'ye tepki: "İhmalin bedeli ağır oldu"

5

İçişleri Bakanı: DEAŞ'lı terörist Beykoz'da yakalandı