İşte Ak Parti'nin seçim beyannemesi

Yerel seçim yarışında yer alacak isimleri açıklayan Ak Parti bugün de seçim beyannemesini açıkladı.

SİYASET 30.01.2024 14:03:00 0
İşte Ak Parti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Seçim Beyannamesi Tanıtım Toplantısı'nda açıkladığı beyannamede, “gerçek belediyecilik” vurgusu yaptı.

AK Parti Genel Merkezi’nin yeni ek binasında gerçekleştirilecek olan seçim beyannamesi toplantısında 8 ana başlık duyuruldu.

 

8 ana başlık, 200 sayfa

AK Parti’nin beyannamesi, “Türkiye Yüzyılı İçin Gerçek Belediyecilik” temasıyla hazırlandı. 8 başlıktan oluşan beyanname, 200 sayfadan oluşuyor.

Beyannamede, partinin yerel yönetim vizyonu ve dirençli şehirler vurgusu yapıldı. Yaşanan 6 şubat asrın felaketi sebebiyle deprem konusuna ayrı hassasiyet gösterecek olan AK Parti’nin seçim beyannamesinde afetlere dirençli şehirlere yönelik projeler ön planda olacak.

 

“Sosyal belediyecilik” ve “kültür üreten şehirler” gibi bölümlerin de yer aldığı beyannamede, hizmet ve eser belediyeciliği ile ilgili vaatler sıralanıyor. Katılımcılık, şeffaflık, toplumsal refah öncelikli şehir ekonomileri öne çıkıyor.

 

Beyannamede, sahipsiz sokak hayvanları ile ilgili yapılacak yasal düzenlemeye de yer verilecek. Bu konuda belediyelere verilecek sorumluluklar detaylı bir şekilde anlatılacak.

AK Parti’nin seçim beyannamesindeki bir diğer önemli başlık da mahalle kreşleri... Türkiye genelinde mahalle kreşlerinin hızla yaygınlaştırılacağı, böylece özellikle çalışan annelerin taleplerinin karşılanacağı ifade edilecek.

 

Beyannamede yer alan 8 ana madde

1. AK Parti Yerel Yönetim Vizyonu

2. Katılımcılık, Şeffaflık ve Hesap Verebilirlik

3. Dirençli Şehirler

4. Türkiye Yüzyılı'nda Şehir ve Çevre

5. Toplumsal Refah Öncelikli Şehir Ekonomileri

6. Huzurlu ve toplumsal yapı için Duyarlı Sosyal Belediyecilik

7. Kültür Üreten Şehirler

8. Hizmet ve Eser Belediyeciliği

Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptıığı açıklamada “Bugün burada, AK Partimizin 31 Mart 2024 mahalli idareler seçim beyannamesini milletimizin takdirine sunmak üzere bir aradayız. Demokrasilerde her seçim, vatandaşın ülkesini yöneten hükümetten veya şehirlerini yöneten yerel idarelerden hesap sorduğu, muhasebe ve murakabe vazifesini yerine getirdiği kritik eşiklerdir.” dedi. 

 

Partisinin büyükşehir belediye başkan adaylarının da katıldığı toplantı da yeni dönem seçim şarkıları da dinletildi.


GÜNDEM
1

Adalet Bakanı Tunç'tan İsrailli bakana tepki

2

Gazze'de can kaybı 34 bin 388'e çıktı

3

Cumhurbaşkanı Erdoğan Üsküdar’da akaryakıt istasyonuna uğradı

4

Bakan Işıkhan'dan asgari ücrete ilişkin yorum

5

Meral Akşener İYİ Parti kurultayında veda konuşması yaptı

GÜNDEM