İstanbul’daki Taksicilerden Tarifelerine %100 Zam Talebi

İstanbul’da Taksi tarifelerine %100 zam mı yapılacak?

GÜNDEM 12.07.2023 10:54:00 0
İstanbul’daki Taksicilerden Tarifelerine %100 Zam Talebi

İstanbul Taksiciler Esnaf Odası, ekonomiden kaynaklı sorunlar yaşadığını ifade ederek , taksi tarifelerinde %100 zam yapılmasını talep etti. 

Asgari ücrete, memur maaşlarına ve emekli maaşlarına yapılacak zamlara rağmen pek çok hizmet sektöründe yapılan zamlar öne sürülerek yeni iyileştirmeler yapıldı. Tarifelerine zam isteyenlerden biride taksiciler oldu. İstanbul Taksiciler Esnaf Odası Başkanı Eyüp Aksu'nun imzasıyla İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Toplu Ulaşım Hizmetleri Daire Başkanlığı'na gönderilen bir yazıda, tarifelerde artış istendi.

“Giderlerimiz Yüzde 100’ü Aştı”

En son 27 Aralık 2022 tarihinde yapılan son taksimetre zammından bu yana geçen sürede demirbaş giderlerinin arttığını ifade eden İstanbul Taksiciler Esnaf Odası Başkanı Eyüp Aksu “yedek parça, işçilik, sosyal güvenlik prim artışları, araç sigorta kasko artışları, lastik, akü, madeni yağ vb. yüzde 100'ü aşan oranlarda arttığı ve esnafın bundan olumsuz etkilendiğini” ifade etti. Bunun yanı sıra belirli aralıklarla yenilenmesi gereken araç fiyatlarının da 3 katına çıktığı ve mevcut gelirlerle araç yenilemenin mümkün olmadığını belirtti.

İstanbul Taksiciler Esnaf Odası Başkanı Eyüp Aksu yazısında “Son ekonomik tablolar incelendiğinde hizmet veremeyecek duruma geldik. Hizmet kalitemizin düşmemesi ve sürdürülebilir taşıma hizmeti sunabilmemiz için en az yüzde 100 oranında taksimetre tarife artışının UKOME toplantısında gündeme alınması ve karara bağlanması talep ediyoruz” şeklinde belirtti.


GÜNDEM
1

Otogazda yarın gece indirime gidiliyor

2

Saraçhane'de gerginlik! Yasaklara rağmen toplanan kalabalığa polis müdahalesi

3

TÜRK-İŞ Genel Başkanı Atalay'dan işçilere çarpıcı mesajlar

4

Diyanet uyardı: Hac vizesi olmayanlar Suudi Arabistan'dan gönderilecek!

5

Eşi cebinden habersiz para aldığı için boşanma davası açan kocayı Yargıtay haklı buldu

EKONOMİ