İstanbul'da "Kafes-42" operasyonu: 12 kişi gözaltında

İçişleri Bakanı Yerlikaya, "Kafes-42" operasyonu kapsamında elebaşılığını kırmızı bültenle aranan Beratcan Gökdemir'in yaptığı organize suç örgütü üyesi 12 kişinin yakalandığını açıkladı.

ASAYİŞ 18.02.2024 11:22:00 0
İstanbul

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İstanbul'da "Kafes-42" isimli operasyonda elebaşılığını kırmızı bültenle aranan Beratcan Gökdemir'in yaptığı organize suç örgütüne mensup 12 kişinin yakalandığını açıkladı. Operasyonda AK-47 piyade tüfeği, M-16 piyade tüfeği ve Glock marka 9 mm tabanca da dahil olmak üzere çok sayıda silah ve mühimmat ele geçirildi.

İçişleri Bakanı: "Kafes-42" operasyonunda elebaşı ve 12 suç örgütü üyesi yakalandı

Operasyon, Jandarma Genel Komutanlığı koordinesinde İstanbul İl Jandarma Komutanlığınca gerçekleştirildi.

Suç örgütünün, firari elebaşı Beratcan Gökdemir'in talimatları doğrultusunda "tahsilat" adı altında mağdurlara cebir, tehdit ve şiddet uyguladığı, silahla adam yaraladığı ve uzun namlulu silahlar ile motorlu ve maskeli olarak ev ve iş yeri kurşunladığı belirlendi.

Operasyonda 12 organize suç örgütü üyesi gözaltına alındı.

AK-47 piyade tüfeği, M-16 piyade tüfeği ve Glock marka 9 mm tabanca da dahil olmak üzere çok sayıda silah ve mühimmat ele geçirildi.

İçişleri Bakanı Yerlikaya'dan tebrik

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, operasyonu gerçekleştiren jandarma personellerini tebrik etti. Bakan Soylu, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Aziz milletimizin bilmesini isterim ki hangi büyüklükte olursa olsun halkımızın huzurunu kaçıran organize suç örgütlerine nefes aldırmayacağız." ifadelerini kullandı.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


GÜNDEM
1

Adalet Bakanı Tunç'tan İsrailli bakana tepki

2

Gazze'de can kaybı 34 bin 388'e çıktı

3

Cumhurbaşkanı Erdoğan Üsküdar’da akaryakıt istasyonuna uğradı

4

Bakan Işıkhan'dan asgari ücrete ilişkin yorum

5

Meral Akşener İYİ Parti kurultayında veda konuşması yaptı

GÜNDEM