İstanbul’da göçmenlere oturum izni yasaklandı haberi gerçeği yansıtmıyor

Göç İdaresi Başkanlığı konuyla ilgili açıklama yaptı. İstanbul’un 39 ilçesi’nin yabancıların ikametine kapatıldığı gerçeği yansıtmadığı ifade edildi.

GÜNDEM 16.07.2023 13:03:00 0
İstanbul’da göçmenlere oturum izni yasaklandı haberi gerçeği yansıtmıyor

Suriyelilerin ilk sırada yer aldığı yabancılara ikamet izinleri konusu Türkiye’de gündem olmuştu. Konuyla ilgili açıklama Göç İdaresi Başkanlığından geldi.

İkamet izinleri ikinci bir karara kadar durduruldu ve ikinci bir karardan sonra can güvenliği, sağlık, eğitim ve uluslararası ticaret hakları gibi zaruri haller dışında ikamet izinleri verilecek şeklinde gündeme düşen haberi yalanlarken kamuoyunu bilgilendirdi.

Göç İdaresi Başkanlığı iddiaları yalanlarken konuyla ilgili yaptığı açıklama da “İstanbul’un 10 ilçesinin yeni ikamet izni başvurusuna kapalı olacak ve 2021 yılı ocak ayında İstanbul'un Fatih ve Esenyurt ilçeleri yeni ikamet izni başvurularına kapatılmıştır. 2022 yılı ekim ayında yapılan değerlendirme sonucunda, Fatih ve Esenyurt ilçelerinin yanı sıra Avcılar, Bahçelievler, Başakşehir, Bağcılar, Esenler, Küçükçekmece, Sultangazi ve Zeytinburnu ilçeleri de yeni ikamet izni başvurularına kapatılmıştır. 1 Temmuz 2022 tarihi itibarıyla tüm illerimizde, yabancı yoğunluğunun Türk vatandaşı nüfusuna oranla yüzde 20'yi aştığı toplam 63 ilde 1169 mahalle yeni yabancı kaydına kapatılmış olup İstanbul ilimizde kapalı mahalle sayısı 54'tür” şeklinde belirtildi.


GÜNDEM
1

Adalet Bakanı Tunç'tan İsrailli bakana tepki

2

Gazze'de can kaybı 34 bin 388'e çıktı

3

Cumhurbaşkanı Erdoğan Üsküdar’da akaryakıt istasyonuna uğradı

4

Bakan Işıkhan'dan asgari ücrete ilişkin yorum

5

Meral Akşener İYİ Parti kurultayında veda konuşması yaptı

GÜNDEM