İsrail'in saldırıları Gazze'yi 'kan kaybına' uğrattı

Birleşmiş Milletler İnsani İşler Koordinasyon Ofisi (OCHA), İsrail'in aralıksız saldırdığı Gazze Şeridi'nin, insani yardıma sürekli erişememesi halinde "kan kaybından öleceğini" söyledi.

DÜNYA 23.01.2024 18:03:00 0
İsrail

Birleşmiş Milletler İnsani İşler Koordinasyon Ofisi (OCHA), İsrail'in aralıksız saldırdığı Gazze Şeridi'nin, insani yardıma güvenli, anlamlı ve kalıcı erişim sağlanmazsa "kan kaybından öleceğini" söyledi.

OCHA tarafından yapılan açıklamada, Şifa Hastanesi'ne dün ulaşıldığına işaret edildi. Açıklamada, insani yardım ekiplerinin Gazze'nin kuzeyine girişlerinin tekrar eder şekilde engellenmesinin, hayat kurtarıcı operasyonların genişletilmesini engellediği ifade edildi.

OCHA çalışanı Olga Cherevko, görüntülü mesajında, Şifa Hastanesi'ne beş gün süren engellemelerden sonra ilk defa ulaştıklarını belirterek, hastanenin binlerce insan için sığınak haline geldiğini söyledi.

Gazze'ye insani yardım erişimi sağlanmazsa binlerce kişi ölebilir

Hastaneye gelirken gördükleri acıların hayal ve tarif edilemez olduğunu vurgulayan Cherevko, hastanedeki ekipman, yakıt, su ve gıdanın çok kısıtlı olduğunun altını çizdi.

Cherevko, hastanedeki bir kadın doktorun "Bu dünyada çok yalnızız. Bizi unuttular." dediğini belirterek, dünyanın Gazze'deki insanların acılarına duyarsız kalmaması gerektiğini aktardı.

Gazze Şeridi'ndeki insani krize dikkat çeken Cherevko, "Bu alanlara güvenli, anlamlı ve kalıcı erişimimiz sağlanmazsa, Gazze kan kaybından ölecek." ifadelerini kullandı.


GÜNDEM
1

Adalet Bakanı Tunç'tan İsrailli bakana tepki

2

Gazze'de can kaybı 34 bin 388'e çıktı

3

Cumhurbaşkanı Erdoğan Üsküdar’da akaryakıt istasyonuna uğradı

4

Bakan Işıkhan'dan asgari ücrete ilişkin yorum

5

Meral Akşener İYİ Parti kurultayında veda konuşması yaptı

GÜNDEM