İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarında ölü ve yaralı sayısı hızla artıyor

7 Ekim tarihinden bu yana devam eden saldırılarda ölenlerin sayısı 30 bin 410'a, yaralıların sayısı ise 71 bin 700'e yükseldi.

DÜNYA 3.03.2024 11:27:00 0
İsrail

İsrail'in Gazze'ye yönelik gerçekleştirdiği saldırılar uluslararası toplumdan büyük tepki çekiyor. Birçok ülke ve uluslararası kuruluş, İsrail'in bu saldırıları durdurması ve bölgede barışın sağlanması çağrısında bulunuyor. Ancak şu ana kadar taraflar arasında herhangi bir ateşkes anlaşması sağlanamadı ve saldırılar devam ediyor.

Gazze'deki sağlık yetkilileri, saldırılar sonucu hayatını kaybedenlerin sayısının her geçen gün arttığını belirtiyor. Özellikle çocukların ve kadınların bu saldırılardan büyük oranda etkilendiği ve hayatlarını kaybettiği bildiriliyor. Bölgedeki hastaneler ise yaralıları kabul etmekte güçlük çekiyor ve tıbbi malzemelerin yetersizliği nedeniyle yaşanan insanlık dramı daha da derinleşiyor.

Bu dramatik tablo karşısında uluslararası toplumun daha fazla harekete geçmesi ve bölgede kalıcı bir barışın sağlanması için çaba göstermesi bekleniyor. Aksi halde, Gazze'de yaşanan insani krizin daha da derinleşmesi kaçınılmaz olacaktır.


GÜNDEM
1

Adalet Bakanı Tunç'tan İsrailli bakana tepki

2

Gazze'de can kaybı 34 bin 388'e çıktı

3

Cumhurbaşkanı Erdoğan Üsküdar’da akaryakıt istasyonuna uğradı

4

Bakan Işıkhan'dan asgari ücrete ilişkin yorum

5

Meral Akşener İYİ Parti kurultayında veda konuşması yaptı

GÜNDEM