İsrail'den skandal provokasyon: Ramazanda Mescid-i Aksa'ya yasak isteği

İsrail'in aşırı sağcı Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben-Gvir, Filistinlilerin ramazan ayında Mescid-i Aksa'ya girişinin yasaklanması çağrısında bulundu.

DÜNYA 18.02.2024 16:53:00 0
İsrail

İsrail'in aşırı sağcı Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben-Gvir, Filistinlilerin ramazan ayında Mescid-i Aksa'ya girişinin yasaklanması çağrısında bulundu. Ben-Gvir, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, Filistinlilerin Mescid-i Aksa'ya ramazan ayında girişinin yasaklanması gerektiğini savundu. Bu çağrısı, geniş çapta tartışma ve tepkilere yol açtı.

İsrail'in aşırı sağcı bakanından tartışmalı çağrı: Filistinlilere Mescid-i Aksa yasağı

İsrail'de aşırı sağcı bir siyasi figür olan Ben-Gvir'in bu tür çağrıları, bölgede gerilimin artmasına neden olabilecek nitelikte. Zira Mescid-i Aksa, Müslümanlar için kutsal bir mekân olarak kabul ediliyor ve ramazan ayı boyunca Müslümanlar tarafından yoğun ziyaret ediliyor. Ben-Gvir'in bu çağrısı, bölgedeki hassas dengeleri daha da bozabilecek nitelikte.

Ben-Gvir, paylaşımında, Filistinlilerin ramazan ayında Mescid-i Aksa'ya girişine izin verilmemesi gerektiğini vurgulayarak, "Böyle bir risk alamayız, şansa bırakamayız." ifadelerini kullandı. Bu görüşler, genel olarak İsrail hükümetinin resmi politikası olmamakla birlikte, Ben-Gvir'in aşırı sağcı ve provokatif söylemleri, bölgedeki gerginlikleri artırma potansiyeline sahip.Öte yandan, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun Filistinlilerin Mescid-i Aksa'ya girişi konusunu Ben-Gvir ve savaş kabinesiyle görüşmek üzere toplantı yapması bekleniyor. Bu durum, Ben-Gvir'in görüşlerinin siyasi arenadaki etkisini ve tartışmalara yol açma potansiyelini daha da artırıyor.

Itamar Ben-Gvir, Ramazan ayında Mescid-i Aksa'ya girişin yasaklanması gerektiğini savundu

Itamar Ben-Gvir, daha önce de Mescid-i Aksa'ya yönelik provokatif eylemlerde bulunmuş ve uluslararası toplumdan sert eleştiriler almıştı. Bu yeni çağrısı, Ben-Gvir'in bölgedeki tansiyonu artırma ve İsrail politikasını şekillendirme çabalarının bir yansıması olarak değerlendiriliyor. Ancak, bu tür söylemlerin bölgedeki barış ve istikrarı tehdit etme potansiyeli bulunuyor.


GÜNDEM
1

Adalet Bakanı Tunç'tan İsrailli bakana tepki

2

Gazze'de can kaybı 34 bin 388'e çıktı

3

Cumhurbaşkanı Erdoğan Üsküdar’da akaryakıt istasyonuna uğradı

4

Bakan Işıkhan'dan asgari ücrete ilişkin yorum

5

Meral Akşener İYİ Parti kurultayında veda konuşması yaptı

GÜNDEM