İsrail, Suriye'de İran Devrim Muhafızları'nı hedef aldı

Suriye'nin başkenti Şam'da, İran Devrim Muhafızları'na ait bir nokta, İsrail tarafından hedef alındı.

DÜNYA 29.01.2024 14:35:00 0
İsrail, Suriye

Suriye'nin başkenti Şam'da, Seyyide Zeynep türbesi yakınında art arda şiddetli patlamalar meydana geldi. Patlamalarda, İran Devrim Muhafızları'na ait bir noktanın hedef alındığı belirtildi.

Suriye devlet televizyonu, patlamalarda 2 kişinin öldüğünü, 10'dan fazla kişinin yaralandığını duyurdu. İran devlet televizyonu ise patlamalarda 2 İranlı'nın öldüğünü, 3'ünün yaralandığını açıkladı.

İsrail, Suriye'yi vurmaya devam ediyor

Times of Israel'de yer alan haberde, patlamaların Şam'ın güneyindeki bir bölgeyi hedef aldığını ve saldırının sorumlusunun İsrail olduğunu gösterdiği belirtildi. İsrail Savunma Bakanlığı, saldırıyı doğruladı ve "Suriye'deki İran hedeflerine yönelik bir hava saldırısı düzenledik" açıklamasında bulundu.

Saldırı, Suriye'nin güneyinde bulunan ve İran'ın önemli bir üssü olduğu bilinen Seyyide Zeynep bölgesini hedef aldı. Bölge, aynı zamanda Şii Müslümanlar için önemli bir dini merkez olarak kabul ediliyor.

İsrail, son yıllarda Suriye'deki İran hedeflerine yönelik düzenli olarak hava saldırıları düzenliyor. İsrail, İran'ın Suriye'de askeri varlığının, İsrail'e yönelik bir tehdit oluşturduğunu savunuyor.


GÜNDEM
1

Adalet Bakanı Tunç'tan İsrailli bakana tepki

2

Gazze'de can kaybı 34 bin 388'e çıktı

3

Cumhurbaşkanı Erdoğan Üsküdar’da akaryakıt istasyonuna uğradı

4

Bakan Işıkhan'dan asgari ücrete ilişkin yorum

5

Meral Akşener İYİ Parti kurultayında veda konuşması yaptı

GÜNDEM