İsrail sandığa gidiyor

Ülkede 5 yılda bir yapılan yerel seçimler, Hamas saldırıları ve Gazze'ye düzenlenen bombardımanlar nedeniyle ertelenmişti.

DÜNYA 27.02.2024 13:40:00 0
İsrail sandığa gidiyor

İsrail halkı yerel seçim için bugün sandığa gidiyor.Gazze ve Lübnan sınırındaki bazı bölgelerde ise seçimler 19 Kasım'da yapılacak.

Seçimlere gölge düşüren etkenler arasında Gazze'deki saldırılar, Hizbullah ile çatışma riski, esirlerin durumu ve genel siyasi ve güvenlik ortamı yer alıyor. Bu nedenle seçim heyecanı oldukça düşük.

İsrail'de yerel seçimlerde bağımsız aday listeleri öne çıkıyor. Partilerden isimler, görüşlerine yakın kişilerle ittifak kurarak yerel mecliste sandalye elde etmeye çalışıyor. Bu seçimler, partilerin siyasi gücüne dair tam bir tablo da sunmuyor.

Askerler için Sandıklar Kuruldu

İsrail ordusu, Gazze'ye yönelik saldırılarda görev alan askerler için bölge içinde 12 sandık kurdu. Ülke genelinde ise 150'si mobil olmak üzere toplam 925 sandık hazırlandı. Askerler 20-27 Şubat tarihleri arasında oy verebilecek.

Kesin Sonuçlar 1 Hafta Sonra Belli Olacak

Seçimlerin kesin sonuçlarının ise Gazze saldırıları ve Lübnan sınırındaki seçmenlerin oy kullanacağı çifte zarflı oyun sayımı zaman alacağı için yaklaşık 1 hafta sonra açıklanması bekleniyor.


GÜNDEM
1

Adalet Bakanı Tunç'tan İsrailli bakana tepki

2

Gazze'de can kaybı 34 bin 388'e çıktı

3

Cumhurbaşkanı Erdoğan Üsküdar’da akaryakıt istasyonuna uğradı

4

Bakan Işıkhan'dan asgari ücrete ilişkin yorum

5

Meral Akşener İYİ Parti kurultayında veda konuşması yaptı

GÜNDEM