İsrail ordusu, Gazze ve Lübnan'a saldırdı

İsrail ordusu Gazze'ye saldırı başlattığını duyurdu. İsrail savaş uçaklarının Gazze'de bazı hedeflere bir dizi hava saldırıları düzenlediği bildirildi. Hamas ise hava savunma sistemlerinin karşılık verdiğini açıkladı

GÜNDEM 7.04.2023 09:50:00 0
İsrail ordusu, Gazze ve Lübnan

 İsrail polisinin işgal altındaki Doğu Kudüs'te bulunan Mescid-i Aksa'ya düzenlediği baskının ardından İsrail ve Filistinliler arasında tansiyon yükselmeye devam ediyor. İsrail, gece saatlerinde Gazze Şeridi ve Lübnan'a saldırı başlattı.

İsrail’den yapılan açıklamada, İsrail'e yönelik roketli saldırılara misilleme olarak Gazze’de tüneller ve silah tesislerinin bulunduğu Hamas’a ait 10 noktanın vurulduğu belirtildi. 

 Filistin Sağlık Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada ise, İsrail’in saldırıları sonucu Gazze’nin doğusundaki Al-Durrah Çocuk Hastanesi'nde hasar meydana geldiği kaydedildi. Filistinli yerel kaynaklar, Gazze Şeridi'nin güneyindeki Han Yunus kentinin batısındaki hava saldırısında 12 yaşındaki Filistinli bir çocuğun yaralandığını duyurdu. 

 Lübnan’a da saldırı gerçekleştirdiğini açıklayan İsrail ordusu, yerel saatle 04.00 sıralarında Lübnan'ın güneyindeki Hamas’a ait üç noktanın hedef alındığını duyurdu. Hamas ise İsrail’in saldırılarını şiddetli bir şekilde kınadığını açıkladı. 

 Dün İsrail Savunma Kuvvetleri tarafından yapılan açıklamada, Lübnan'dan İsrail’in kuzeyine 34 roket atıldığı, roketlerden 25’inin hava savunma sistemiyle imha edildiği belirtilmişti. İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, güvenlik kabinesi toplantısının ardından yaptığı açıklamada, "İsrail'in bu gece ve sonrasında vereceği karşılık, düşmanlarımıza önemli bir bedel ödetecek" ifadesini kullanmıştı.                                    

Daha önce Ne olmuştu?

İsrail polisinin, Mescid-i Aksa'daki Müslümanlara ses bombası, kauçuk kaplı mermi ve coplarla orantısız güç kullanarak iki gece üst üste müdahale etmesi işgal altındaki Doğu Kudüs'te gerilimi tırmandırmış, olayların çıkmasına neden olmuştu.

İsrail ordusu, Lübnan’dan ülkenin kuzey bölgelerine bir dizi roket atıldığını ve ülkenin kuzey bölgelerinde uyarı sirenlerinin devreye girdiğini bildirmişti.

İsrail Dışişleri Bakanlığı, saldırıda 34 roket fırlatıldığını bildirmişti. İsrail ordusu, akşam saatlerinde de Lübnan'dan İsrail'in kuzeyine üç havan mermisi atıldığını duyurmuştu.

Acil yardım servisi Kızıl Davut Yıldızı da saldırılarda şarapnel isabet eden bir İsraillinin hafif, bir kişinin de sığınağa kaçarken yaralandığını paylaşmıştı.

İsrail Dışişleri Bakanlığı, Lübnan'dan atılan bir dizi roketten Hamas'ı sorumlu tutmuştu.

İsrail Ordu Sözcüsü Avichay Adraee de topraklarından İsrail'e roket atılmasının sorumluluğunun Lübnan hükümetine ait olduğunu belirtmişti.


GÜNDEM
1

Meral Akşener İYİ Parti kurultayında veda konuşması yaptı

2

Fırat Kalkanı bölgesinde 3 PKK/YPG'li terörist etkisiz hale getirildi

3

Sibergöz-35 operasyonu ile 48 dolandırıcı yakalandı: 500 milyonluk vurgun önlendi

4

İYİ Parti kurultayında kritik gün: Meral Akşener veda edecek

5

Lokanta ve kafelerde KDV oranları yükseldi: Hizmetler %10, alkollü içecekler %20 kdv'ye tabi!

SİYASET