İsrail hükümeti: “Hamas’ın saldırılarında 3 Türk vatandaşı hayatını kaybetti”

İsrail hükümetinden yapılan açıklamaya göre Hamas’ın saldırılarında 3 Türk vatandaşı hayatını kaybetti

ASAYİŞ 17.10.2023 16:12:00 0
İsrail hükümeti: “Hamas’ın saldırılarında 3 Türk vatandaşı hayatını kaybetti”

İsrail hükümeti, Hamas’ın İsrail’e saldırılarında hayatını kaybeden ve kayıp olarak listelenen yabancı ülke vatandaşlarının sayısını açıkladı. Listeye saldırılarda 3 Türk vatandaşı hayatını kaybederken, toplamda 40 ülkeden 196 kişi yaşamını yitirdi. 91 kişi ise kayıp olarak kayıtlara geçti. Kayıplar arasında Türk vatandaşları ise yer almıyor.

"Savaşın sonraki aşaması kara harekatı olmayabilir”
İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF) Sözcüsü Richard Hecht ise yaptığı açıklamada, ordunun savaşın bir sonraki aşamasına hazırlandığını, ancak bunun Gazze'de beklenen kara harekatı olmayabileceğini ifade etti. Hecht, “Savaşın sonraki aşamalarına hazırlanıyoruz. Ne olacağını söylemedik. Herkes kara saldırısından bahsediyor. Farklı bir şey olabilir” dedi. İsrail'in Gazze'deki insani durumdan endişe duyduğunu, ancak şimdilik ateşkes olmadığını belirten Hecht, Refah Sınır Kapısı'nın kapalı olduğunu aktardı.

Lübnan tanksavar füzesi ateşledi, İsrail karşılık verdi
Hecht, Lübnan sınırından bugün yeni saldırılar gerçekleştirildiğini vurgulayarak, "Bir tanksavar füzesi ateşlendi ve bazı yaralanmalara yol açtı. İsrail güçleri de ateşe karşılık verdi. Sınırdaki angajman kurallarımız şu anda çok açık. Tel örgüye yaklaşan herkes vurulacak" dedi. Lübnan'a seslenen Hecht, “Geleceklerini Hamas için riske atmak mı istiyorlar? Lübnan'daki insanların kendilerine bunu sorması gerekiyor" ifadelerini kullandı. İsrail'in savaşı iki cephede yürütüp yürütemeyeceği sorulan Hecht, "Elbette yapabiliriz. Ancak şiddetin düzeyi çok çok kötü olur. Ama elbette yapabiliriz" şeklinde yanıt verdi.

"Hamas üyeleri ya ölecekler ya da kayıtsız şartsız teslim olacaklar"
İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant ise İsrail Hava Kuvvetleri'nin Nevatim hava üssündeki F-35 filosunun pilotları ve teknisyenleri ile bir araya geldi. Gallant, "Uçaklarımız her yere ulaşacak. Her füzenin bir adresi var. Hamas üyelerinin her birine ulaşacağız. Hamas üyelerinin iki seçeneği var: Ya mevzilerinde ölecekler ya da kayıtsız şartsız teslim olacaklar. Üçüncü bir seçenek yok. Hamas'ı yok edeceğiz ve tüm yeteneklerini ortadan kaldıracağız" ifadelerini kullandı.

Gazze Şeridi’nin güneyinde can kaybı 80'e yükseldi
İsrail ordusunun Gazze Şeridi’nin güneyindeki Han Yunus ve Refah kentlerine gece boyu gerçekleştirdiği hava saldırılarında ölen Filistinlilerin sayısının 80'e yükseldiği duyuruldu.


GÜNDEM
1

Adalet Bakanı Tunç'tan İsrailli bakana tepki

2

Gazze'de can kaybı 34 bin 388'e çıktı

3

Cumhurbaşkanı Erdoğan Üsküdar’da akaryakıt istasyonuna uğradı

4

Bakan Işıkhan'dan asgari ücrete ilişkin yorum

5

Meral Akşener İYİ Parti kurultayında veda konuşması yaptı

GÜNDEM