İsrail Başbakanı Netanyahu: "Refah'a saldırmazsak savaşı kaybederiz"

İsrail Başbakanı Netanyahu, Refah'a kara saldırısı tehdidinde bulundu. Netanyahu, Refah'a saldırmazlarsa savaşı kaybedeceklerini savundu.

DÜNYA 18.02.2024 15:00:00 0
İsrail Başbakanı Netanyahu:

Başbakan Netanyahu, düzenlediği basın toplantısında, Gazze'deki saldırıları ve Hamas ile muhtemel esir takası anlaşmasına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Netanyahu, Refah'a saldırmazlarsa savaşı kaybedeceklerini savundu.

Netanyahu Refah'a Saldırı Kararı Aldı: "Savaşı Kaybetmemek İçin Gerekli"

Esirlerin serbest bırakılması için "güçlü askeri baskı ve çok sıkı müzakereler" yürüttüklerini söyleyen Netanyahu, Gazze Şeridi'nde tutulan İsrailli esirlerin serbest bırakılmasını sağlayacak olası bir anlaşmaya yönelik müzakerelerin Hamas'ın "hayal ürünü" talepleri nedeniyle durdurulduğunu iddia etti.

Netanyahu: “Şimdiye kadar Hamas'ın talepleri ancak İsrail'in yenilgisini gösteriyor. Açıkçası bu şartları kabul edemeyiz, ancak Hamas bu hayali taleplerden geri adım attığında ilerleme kaydedebiliriz.”

Filistin devletinin tanınması konusunda "gelecekteki dayatmalara boyun eğmeyeceklerini" savunan Netanyahu, "Kabinede de açıkça belirttim ve bir kez daha açıklayacağım. Çözüme ancak önkoşulsuz doğrudan müzakerelerle ulaşılacaktır." ifadesini kullandı.


GÜNDEM
1

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kudüs'ü savunmak insanlığı savunmaktır

2

Ticaret Bakanlığı'ndan kritik adım!

3

Milli Eğitim Bakanlığı "Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli"ni kamuoyuna sundu

4

İstiklal Caddesi saldırganına 7 kez ağırlaştırılmış müebbet

5

Öğretmene saldıran veli yakalandı, adalete teslim edildi

SİYASET