İngiliz Ekonomist: ‘Muz cumhuriyeti haline geldik’

Reuters'ın skandal ilanına İngiliz Ekonomist Timothy Ash'ten tepki: "Bir muz cumhuriyeti haline geldik."

DÜNYA 24.12.2022 18:46:00 0
İngiliz Ekonomist: ‘Muz cumhuriyeti haline geldik’

İngiltere merkezli medya kuruluşu Reuters, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik skandal bir gelişmeye imza atmış, Türkiye ofisi için Linkedin üzerinden bir iş ilanı açarak, "Erdoğan düşmanlığı yapabilecek birini aradığını" duyurmuştu. TRT World, Reuters'ın Türkiye aleyhine siyasi propaganda içeren personel alımı duyurusuna tepki amacıyla benzer şekilde bir iş ilanı verdi. İlanda İngiltere'deki siyasi istikrarsızlığa, ekonomik sorunlara ve 21. yüzyılda hala kraliyet ile yönetilmesine dikkat çekildi. TRT World'ün ilanının ardından bir tweet atan İngiliz ekonomist Timothy Ash, "Birleşik Krallık'ın karşı karşıya olduğu zorluklarla ilgili yazılanlara katılmamak mümkün değil. Bir muz cumhuriyeti haline geldik." ifadelerini kullandı.

Merkezi İngiltere'nin başkenti Londra'da olan uluslararası medya kuruluşu Reuters, Türkiye'ye ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a olan düşmanlığını açık açık ilan etti.

SKANDAL İLAN: "ERDOĞAN DÜŞMANI ARIYORUZ"

Her fırsatta Türkiye'yi hedef alan, terör örgütü PKK'yı dahi aklamaya çalışan yayınlar yapan Reuters, verdiği iş ilanında, "Erdoğan düşmanlığı yapabilecek birini" aradığını duyurdu.


GÜNDEM
1

İçişleri Bakanlığı tasarruf tedbirleri kapsamında koruma araç ve polis sayılarını azalttı

2

Akaryakıtta müjde! Benzine 1,80 TL, motorine 1,20 TL indirim bekleniyor!

3

Kamu kurumlarında servisler kaldırılıyor, toplu taşıma kartı geliyor!

4

Suriye'nin kuzeyinde PKK/YPG'li teröristlere operasyon

5

Erzincan İliç'te heyelan faciası: 2 işçinin daha cansız bedenine ulaşıldı

GÜNDEM