İnegöl'de 4 fabrikanın alev topuna döndüğü yangın havadan böyle görüntülendi

Bursa'nın İnegöl ilçesinde 4 fabrikanın alev topuna döndüğü yangın havadan dron ile görüntülendi.

GÜNDEM 1.08.2023 17:56:00 0
İnegöl

İnegöl Mobilya Sanayi Bölgesi'nde iplik üretimi yapan bir fabrikada saat 16.30 sıralarında yangın başladı. 

Yangın cam, mobilya ve metal fabrikalarına da sıçradı, alevler kısa sürede büyüdü. Olay yerine çevre ilçelerden de itfaiye ekipleri sevk edildi. Patlama ihtimaline karşı AFAD ekibi de geldi. Yangını söndürme çalışmaları devam ederken, 4 fabrikadaki alevler havadan dron ile görüntülendi. 

 yangına 3 helikopter havadan müdahale ediyor   


 İnegöl Mobilya Sanayi Bölgesi'nde mobilya fabrikasından yükselen alevler, cam, iplik ve metal fabrikalarına da sıçradı. Alevler kısa sürede büyürken, çevre il ve ilçelerden de ekipler sevk edildi.

 Olay yerine karadan 50 itfaiye aracı 100 personeller müdahale ederken, Bursa Orman Bölge Müdürlüğü helikopteri, Balıkesir'den gelen helikopter ve Bursa İl Jandarma Komutanlığı helikopteri havadan müdahale ediyor. 


 Bursa Valisi Yakup Canbolat da yangın bölgesinde incelemelerde bulundu. Canbolat, yaptığı açıklamalarda şu cümlelere yer verdi; 


 "Mobilya fabrikasında başlayan yangına ilk 6 dakika içerisinde ekipler müdahaleye etti. Şu an 50 ye yakın araç, 100’e yakın ekiple müdahale ediliyor. Bursa Orman Bölge Müdürlüğünden, Balıkesir'den ve Bursa İl Jandarma Komutanlığı'ndan da helikopterler havadan müdahale ediyor. Çevre illerden de köpük uygulamasını da istedik. Yangın büyük ancak insan yok. Tahliyeler yapılmış. Can kaybı şu an yok. Dumandan etkilenen kişiler var. Çıkış sebebini araştıracağız. 110 bin dönüm üzerine kurulu fabrikalardan oluşan alan." 
 



GÜNDEM
1

Adalet Bakanı Tunç'tan İsrailli bakana tepki

2

Gazze'de can kaybı 34 bin 388'e çıktı

3

Cumhurbaşkanı Erdoğan Üsküdar’da akaryakıt istasyonuna uğradı

4

Bakan Işıkhan'dan asgari ücrete ilişkin yorum

5

Meral Akşener İYİ Parti kurultayında veda konuşması yaptı

GÜNDEM