IMEI kayıt ücreti arttı!

Resmi Gazete' de yayımlanan kararla mal ve hizmetlerde KDV oranı artırıldı. Ayrıca yurt dışından yolcuların getirdiği telefon ruhsatı ücreti 6 bin 091 liradan 20 bin liraya çıkarıldı.

TEKNOLOJİ 7.07.2023 09:17:00 0
IMEI kayıt ücreti arttı!

Katma Değer Vergisi (KDV) artırıldı. Bu karar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete' de yayınlanarak yürürlüğe girdi. 

Yapılan düzenlemeye göre, bazı mal ve hizmetlerde uygulanan KDV oranları yükseltildi. Yüzde 8 olan KDV oranı yüzde 10'a, yüzde 18 olan KDV oranı ise yüzde 20'ye çıktı.

Bu değişikliklerle birlikte, KDV dizilerindeki belirli ürünlere  yansıyacak ve ilgili mal ve hizmetlerden daha yüksek vergi alınacak. 

Ayrıca, harç tutarlarında da değişiklik yapıldı. Resmi Gazete' de yayınlanan karara göre, 'Sürücü Belgesi Harçları' başlığı dışında, tarifelerde belirtilen maktu harç harici yüzde 50 oranında artırıldı. Bu da demek oluyor ki, belirli işlemler için ödenmesi gereken harç miktarları artacak.

Diğer bir değişiklik ise yurt dışından gönderilen telefon  için gereken harç ücretlerinde gerçekleşti. Kararla birlikte, daha önce 6 bin 91 lira olan IMEI kayıt ücreti   20 bin liraya yükseltildi. 


GÜNDEM
1

Starbucks'ın değeri İsrail saldırıları protestolarında eriyor

2

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Özgür Özel’le görüşmesine ilişkin konuştu

3

RTÜK'ten kişisel verileri ihlal eden televizyonlara ceza

4

Irak'ın kuzeyinde PKK'lılara büyük darbe: 32 terörist etkisiz hale getirildi

5

Ümraniye'de otobüs şoförüne silahlı saldırı

GÜNDEM