İMECE’nin fırlatma töreninde dikkat çeken diyalog “Komplo olabilir mi?”

Olumsuz hava koşulları sebebiyle üçüncü kez fırlatılması ertelenen İMECE için tören salonunda bulunan Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ile Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank arasında geçen diyalog güne damgasını vurdu.

GÜNDEM 14.04.2023 11:44:00 0
İMECE’nin fırlatma töreninde dikkat çeken diyalog “Komplo olabilir mi?”

Dünyada uydu sahibi olan 30 ülkeden biri olan Türkiye yer gözlem uydusu İMECE ile bu alandaki gücünü artıracak. 680 kilometre irtifada Güneş’e eş zamanlı yörüngede konumlanacak, tasarım görev ömrü olan 5 yıl boyunca; hedef teşhis, tespit, doğal afet, tarımsal uygulamalar gibi birçok alanda ülkemize hizmet verecek İMECE geçtiğimiz günlerde hava olayları nedeniyle fırlatılamamış, fırlatılması bugüne ertelenmişti.

Fırlatma tekrar ertelendi

İMECE'nin Türkiye saati ile 09.48’de Amerika Birleşik Devletleri’nde bulunan Vandenberg Uzay Kuvvetleri Üssü'nden uzaya fırlatılması için Türkiye yeniden ekranlara kilitlendi. Ankara’da bulunan TÜBİTAK UZAY’ın yer takip istasyonunda Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ve Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar'ın da katıldığı törende fırlatma için geri sayım yapılırken 28 saniye kala rüzgar nedeniyle fırlatma üçüncü kez ertelendi.

Bakan Akar'dan ‘KOMPLO’ sorusu!

Salonda yaşanan büyük hayal kırıklığı Akar, Bakan Varank’ın kulağına eğilen Hulusi Akara “Burada komplo olabilir mi?” diye sordu.Bakan Varank’ın böyle bir şeyin olmayacağını söylediği o anlar ekrana yansıdı.

 

 


GÜNDEM
1

Adalet Bakanı Tunç'tan İsrailli bakana tepki

2

Gazze'de can kaybı 34 bin 388'e çıktı

3

Cumhurbaşkanı Erdoğan Üsküdar’da akaryakıt istasyonuna uğradı

4

Bakan Işıkhan'dan asgari ücrete ilişkin yorum

5

Meral Akşener İYİ Parti kurultayında veda konuşması yaptı

GÜNDEM